Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:398984
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.03.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Metodika Latvijas kultūras vēsturē. Latvijas kultūra 2. Pasaules kara laikā 1939.- 1945. gadam    3
  7. nodaļa.Apakšnodaļas    4
  Stundu daudzums, to mērķis un katras stundas uzdevumi    5
  Vispārējs materiāls izmantošanai, veidojot mācību stundu    6
  Mācību mērķis    11
  Mācību metodes    11
  Mācību līdzekļi    11
  Pirmās stundas beigu pārbaudes forma    12
  Otrās stundas grupu darbs    13
  Skolēnu mācību darbs mājās    14
  Skolēnu sekmju uzlabošanas darbs mājās    14
  Skolēnu zināšanu pārbaudes formas    14
  Vērtēšana    16
  Pārbaudes darba rezultāti    16
  Izmantotā literatūra    17
Extract

Ar Latvijas kultūras vēstures stundu kursu, kas attiecināms, uz Latvijas kultūras notikumiem Otrā Pasaules kara laikā skolēniem tiek dota iespēja iepazīt un objektīvi analizēt informāciju par šo laika periodu. Uz šo laika periodu parasti attiecina grūtus laikus Latvijā, kas pamatīgi iedragā latviešu tautas vispārējo nacionalitātes apziņas stāvokli, ieskaitot, kultūras dzīves notikumus, kuriem apsīkstot, tiek bremzēts profesionālas kultūras dzīves attīstības process.
Parasti kultūras procesi ir atkarīgi no valsts ekonomiskā, politiskā un sociālā stāvokļa, cilvēku labklājības. Runājot par kultūras norisēm šajā laika ritumā tā pakāpeniski, sākot ar 19.gadsimta vidu, ir uzņēmusi pamatīgus apgriezienus, it īpaši latviešu profesionālās glezniecības jomā, jaunu ēku celtniecībā, grāmatniecībā un rakstniecības jomā. Kara gadi, tā Pirmais un Otrais Pasaules karš bloķē inteliģences viļņa darbošanos tā mākslinieku, tā rakstnieku pulkā.

1940. gads padomju armijai okupējot, Latvijas valsts zaudēja pirms 22 gadiem iegūto un izcīnīto neatkarību. 1941. gadā īsi pirms vāciešu ienākšanas desmitiem tūkstoši cilvēku tika izsūtīti uz Sibīriju, iznīcināti bez tiesas vai nolemti bada nāvei. Mākslas dzīve Latvijā neapstājās, tapa darbi, notika izstādes, studenti beidz Mākslas akadēmiju, tomēr radošiem meklējumiem šis laiks nebija auglīgs, pilns rezignācijas( cilvēka psihisks stāvoklis, kurā cilvēks, nezaudēdams vieglu rūgtumu vai skumjas, samierinājies ar apstākļiem, padevies nenovēršamajam, zaudējis ticību saviem spēkiem, mērķiem. Sv.v 687.). Kara beigas atnesa nacisma norietu, taču atgriezās Padomju vara . 1949. gadā sākās jauns deportāciju vilnis. Pat kultūras grupu apcietināja par to, ka viņi interesējas un lasa moderno franču dzeju. Ja zemniekus iesauca kolhozā, tad mākslinieki varēja radīt patriotiska rakstura kompozīcijas par saulaino padomju jaunatni, tātad mākslā visu diktēja Mākslinieku Savienības direktīvas un sociālā reālisma dogmas, ko noteica komunistu partija.

Raksta mērķis ir sniegt informāciju Latvijas kultūras vēsturi ietvaros par laika posmu no 1939.- 1945. jeb notikumiem 2. Pasaules kara laikā Latvijas teritorijā, atspoguļojot kulturālos procesus šajā laika posmā, pārciešot PSRS un Vācijas okopācijas gadus ar tā izrietošām sekām kā masu cilvēku deportācijas un latviešu kultūras nocionālo graušanu un ierobežošanu brīvi izpausties tās ietvaros un atstāto postošo ietekmi uz latviešu tautu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register