Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:623346
 
Evaluation:
Published: 13.12.2004.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 10 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Literatūras apskats    5
2.  Ieskats vēsturē    6
3.  Motociklu iedalījums kategorijās    9
4.  Motocikli Latvijā    10
4.1.  Motocikli Latvijā Pirmā pasaules kara laikā    11
4.2.  Pirmās neatkarības laiks    12
4.3.  PSRS laiki    13
4.4.  Pēc Otrā pasaules kara    14
4.5.  Latvija mūsdienās    15
5.  Lielākie motociklu ražotāji    16
  Secinājumi    17
  Literatūras saraksts    18
Extract

Motocikls – motorizēts pārvietošanās līdzeklis uz diviem riteņiem. Sastopami arī pārveidoti motocikli uz trīs un vairāk riteņiem, uz diviem – motocikls, uz trīs – tricikls un uz četriem – kvadracikls, taču tas viss ir nosacīti. Cilvēka iegribas un iedomas nekas nevar ierobežot, un tādēļ ir sastopami visdažādākie motocikla paveidi, gan sniega motocikli, gan ūdens motocikli.
Vai kāds nopietni skatījās uz Gotlibu, kas bija apmāts ar iedomu par motorizētu divriteni, un lūk, 1885. gadā viņš izgatavoja pirmo motorizēto divriteni. Pasaulei tas bija kas neredzēts. Par to noteikti bija sapņojuši daudzi tā laika inženieri.
Nu kopš tā laika ir pagājuši jau desmiti gadu, motocikls ir modernizējies un to pilnībā ir skārušas garās progresa “rokas”. Tas ir pilnveidojies laikam līdzi, un kurš gan mūsdienās nezina, kas ir motocikls. Šim transporta līdzeklim visu laiku ir “gājis” labi, tas ir bijis un ir pieprasīt pārvietošanās līdzeklis visā pasaulē.
Pats pirmais motocikls tika izgudrots 1885. gadā pateicoties inženierim Gotlibam. Pats pirmais motocikls bija motorizēts divritenis, parastā velosipēda rāmī, ar parastajiem velosipēda spieķotajiem riteņiem. Tam bija ļoti mazas jaudas motors, kas bija pievienots pedāļu zobratam. Lai gan ātrums nebija lielāks par parasta velosipēda ātrumu, tas tomēr uz priekšu gāja pats, dedzinot petroleju un tā iegūstot jaudu, kas liktu braucamajam kustēties uz priekšu. Šis braucamrīks izskatījās pēc velosipēda ar parastu kasti starp rāmi.
Tā nu tika dota gaisma motociklu evolūcijai, un turpmākos gadus divriteņu transporta līdzekļi tika pilnveidoti: likti lielāki dzinēji, lai palielinātu ātrumu, tādēļ atkal vajadzēja pārveidot rāmi, uztaisīt to masīvāku, kas ļoti palielināja tā masu, bet lai to visu varētu kustināt uz priekšu ar parastajiem velosipēda riteņiem vien bija par maz, tika izveidoti smagāki un lielāki riteņi. Tas viss veidoja lielu svaru, tāpēc dažas daļas tika aizstātas ar koka detaļām, kur iespējams tika mēģināts samazināt svaru, jo tajos gados vieglus metāla sakausējumus vēl nepazina vai arī nemācēja tos izmantot moto būvē.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register