Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:363765
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.08.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

MUITAS MAKSĀJUMI - KAS TIE IR ?
Muitas likumdošana paredz, ka, pārvietojot preces pāri Latvijas Republikas muitas robežai ar mērķi tās izlaist brīvam apgrozījumam šajā teritorijā (importēt) vai arī izvest no šīs teritorijas (eksportēt), tās apliek ar muitas maksājumiem.
Kas tad ir muitas maksājumi? Kā rakstīts Muitas likumā (A sadaļas 1.panta divpadsmitais punkts), ar muitas maksājumiem ir jāsaprot nodokļus un nodevas, ko likumos noteiktajā kārtībā iekasē muitas iestādes. Faktiski šī definīcija neievieš nekādu skaidrību, jo likumā “Par nodokļiem un nodevām” ir norādīta nodokļu administrācija katram konkrētajam nodokļa veidam (tajā skaitā arī muitas nodoklim). Tas ir VID.
Līdz ar to rodas jautājums, kas tad ir tie nodokļi un nodevas, ko iekasē neesoša nodokļu administrācija? Atbilde atrodama, ja aplūkojam katru atsevišķo nodokļu likumu. Tā, piemēram, likums “Par muitas nodokli (tarifiem)” nosaka, ka muitas nodokli maksā par preču un citu priekšmetu ievešanu Latvijas Republikā vai izvešanu no tās (1.panta otrā daļa). Līdzīgi mēs atradīsim arī, ka par preču pārvietošanu pāri Latvijas Republikas muitas robežai tiek iekasēts akcīzes nodoklis, akcīzes nodoklis naftas produktiem, pievienotās vērtības nodoklis un visbeidzot pats brīnumainākais nodoklis, - dabas resursu nodoklis.
Faktiski visus augstāk uzskatītos nodokļus apvieno nevis tas, ka to iekasēšanu veic “muitas iestādes” atbilstoši Muitas likumam, bet gan tas, ka visu šo nodokļu objekts ir preču pārvietošana pāri Latvijas Republikas muitas robežai.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1218999
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register