Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:317433
 
Evaluation:
Published: 10.05.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 13 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
  Terorisms   
  Militārie konflikti   
  Kodolkara draudi   
  Demogrāfiskā problēma   
  Bads   
  Globālā sasilšana   
  Migrācija   
  Nobeigums   
Extract

Mūsdienu pasaulē ļoti strauji risinās globalizācija, patiesībā visa pasaule ir cieši saistīta un pasaulē pilnīgi neatkarīgu valstu nemaz nepastāv. Šīs valstis ir atkarīgas no pārējās starptautiskās sabiedrības.
Līdz ar globalizāciju radušās arī problēmas, kuras agrākos laikos netika novērotas. Būtiskākās no problēmām ir terorisms, bruņošanās sacensība, kodolkara draudi, dažādi konflikti, ekoloģiskās situācijas uzlabošana un demogrāfiskā sprādziena seku likvidēšana.
Patiesībā visas šīs problēmas ir savstarpēji cieši saistītas un attīstījušās ķēdes reakcijā.
Visaktīvāko rezonansi sabiedrībā izpelnījies terorisms, jo mūsdienās no tā nav pasargāta neviena valsts un neviens iedzīvotājs. Patiesībā uzskatu, ka bieži vien terorisma cēlonis meklējams bijušo Eiropas lielvaru koloniālajā politikā. Tāpat koloniālā politika vainojama biežajos Āfrikas konfliktos, jo valstis šajā kontinentā nav izveidotas pēc etnisko robežu principa un kādreizējās metropoles cīnījās par ietekmes sfērām. Dažādus apgabalus metropoles savas ērtības labad neiedalīja pēc tautībām. Lielos apgabalos dzīvoja neskaitāms daudzums cilšu. Vēlāk, kad izveidojās neatkarīgas Āfrikas valstis daudzas ciltis dzīvoja dažādās valstīs. Šī iemesla dēļ izraisījās neskaitāms daudzums robežkonfliktu un etnisko konfliktu.
Patreizējā politiskā situācija nav apmierinoša. Uzskatu, ka lielvalstis nepietiekami uzņemas atbildību par starptautisko drošības situāciju.
Globalizācija ir veicinājusi arī starptautiskā terorisma attīstību, arī līdz šim terorisms bijis samērā izplatīts, bet tās vairāk bija lokālas problēmas, kuras pastāvēja noteiktā teritorijā, piemēram, palestīniešu teroristi veic uzbrukumus tikai Izraēlā.
Mūsdienās neviena valsts nav pasargāta no terorisma. Domāju, ka šis ir šausminošākais karadarbības veids, jo ienaidnieks nav redzams, redzamas vienīgi terorakta sekas un upuri. Bailes par nākotni pārņēmušas ne tikai valstis, kas tieši iesaistītas aktuālajos notikumos, bet visu cilvēci kopumā. Ikviens planētas iedzīvotājs var tikt apdraudēts un kļūt par globālā procesa upuri.
2001.gada 11.septembrī notika ievērojamākais terorisma akts pasaules vēsturē, kurā tika iznīcināts Pasaules tirdzniecības centrs Ņujorkā, kad tajā ietriecās divas pasažieru lidmašīnas, bojā gāja 3062 cilvēki. Atbildību par terorakta organizēšanu uzņēmās islāma teroristiska organizācija Al Queda ar tās vadītāju Osamu bin Ladenu priekšgalā. Šie cilvēki bija bīstami fanātiķi un daļēja viņu motivācija ir reliģiska- karš pret neticīgajiem (džihāds). Pēc musulmaņu fundamālistu domām šī rīcība bija cēla, tādā veidā tie izpelnījās tūlītēju nonākšanu paradīzē. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1154646
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register