Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:958592
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.07.2004.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

18. gadsimta beigās franču tauta bija nogurusi no kara, revolūcijas un terora. Cilvēki bija neapmierināti ar vājo Direktoriju. 1799. gada novembrī politiķu grupa noorganizēja sazvērestību un gāza Direktoriju. Par valdības vadītāju iecēla pazīstamu karavadoni Napoleonu Bonapartu.
Desmit gadu laikā Napoleons Bonaports padarīja Franciju par varenāko valsti visā Eiropā. Franču revolūcijas uzsāktās reformas izplatījās citās zemēs, un Napoleons ieguva visu laiku izcilāko karavadoņa slavu.
Napoleona karjeras sākums .Napoleons ir dzimis Korsikas salā 1793. gadā. Viņš pievienojās revolucionārajiem spēkiem. Kaujās atklājās viņa izcilais karavadoņa talants.
1796. gadā Napoleons Itālijā vadīja franču armiju cīņā pret austriešiem. Viņa vadībā Franči uzvarēja nozīmīgākās kaujās un piespieda austriešus noslēgt mieru. Napoleons bija slavens kā karavadonis, kurš neslēpa savus godkārīgos nodomus. Viņš vēlējās būt ne tika ģenerālis , bet pārvaldīt visu Franciju.
Viens no viņa uzdevumiem karot ar Lielbritāniju. Lai vājinātu Britu spēkus Vidusjūrā, 1798. gadā Napoleons iebruka Ēģiptē. Karagājiens bija neveiksmīgs, taču zinātnieki, kuri devās Napoleonam devās līdzi, sāka senās Ēģiptes kultūras pētījumus. Tieši kāds no Napoleona virsniekiem atrada Rozetas akmeni, ar kura palīdzību tika atšifrēti seno ēģiptiešu raksti.
Konsulāts. Atgriezies Francijā, Napoleons iestājās sazvērestībā pret Direktoriju. 1799. gadā Napoleona karaspēki aplenca franču likumdošanas ēku, un pats karavadonis devās uz sarunām ar likumdevējiem. Viņi saprata ka Napoleona nodoms ir iegūt varu, un padzina viņu ar saucieniem: ,,Nost ar tirānu!’’…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1219443
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register