Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:278693
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.12.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Dažādās kultūras un sociālos slāņos cilvēks tiecies lietot vielas, kas spēj izmainīt viņa apziņu, uztveri, fizisko stāvokli. Šo vielu lietošanas diapazons ir plašs, sākot no augstākajiem reliģiskiem kultiem un rituāliem līdz “vienkāršam alkoholismam”. Arī izmantojamo vielu saraksts ir garš un nemitīgi papildinās.
Jau antīkajā pasaulē imperators Marks Aurēlijs bija opija cienītājs, arī kardināls Rišelje lietoja narkotikas. Vācu rakstnieks Karls Gučkovs izmantoja miega zāles apreibināšanas nolūkos. Izcilais amerikāņu rakstnieks Edgars Alans Po lietoja opiju, kas noveda viņu izmisumā, neprātā un nāvē, nomirstot mistiskos nenoskaidrotos apstākļos. Hašišs bija tiešs iemesls psihiskajai slimībai un pārlieku ātrai nāvei Sarlam Bodlēram. Tas pats notika ar dziedātāju Edīti Piafu. Tādus roka elkus kā Elvisu presliju, Džimmiju Hendriksu pazudināja narkotikas. Arī ASV prezidents Kenedijs bija narkotiku cienītājs.
Sengrieķu mīts stāsta par skaisto jaunekli Narcisu, upes dieva Kēfas un upes Nimfas Najādes dēlu Liriopolē. Ieraugot savu atspulgu ūdenī, Narciss iemīlējās sevī un iznika. Dievi viņu pārvērta par ziedu. Grieķu vārds Narciss ir saistīts ar grieķu narkozis – nāve, no vārda narkao – sastingt, sacietēt un narkoe – sastingšana, paralīze. No tā arī vārdi narkotikas, narkotisks. Narkozis, narkē un grieķu vārda nekros – mirstošais, līķis un nekrozis – nāve (salīdzināšanai ar nekrologs, Nekropole – kapsēta).…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register