Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:635396
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.11.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 10 units
References: Used
Extract


Kā es tālāk dzīvošu? Vai tu esi sev uzdevi šādu jautājumu? Ja arī esi, ko tu ar to biji domājis? Vai, uzdodot šo jautājumu, tu biji domājis par iztiku vai materiālajām vērtībām? Vai tomēr šajos četros vārdos slēpjas lielāka jēga? Es domāju, ka jā!
„Mēs taču dzīvojam izcilu zinātnes sasniegumu laikmetā. Tad kāpēc šodien daudziem cilvēkiem ir grūti dzīvot? Kāpēc par spīti tehnikas attīstībai un ātriem satiksmes līdzekļiem ir tik daudz vientuļu cilvēku? Pat jauniešiem šķiet, ka viņi nespēj justies labi un droši savu vienaudžu vidū. Tad rodas jautājums, kā tālāk dzīvot. Neskatoties uz izcilajiem sasniegumiem zinātnē, raksturojot mūsu gadsimtu, filozofi to nosaukuši par apvainojumu un nenovīdības, mantas raušanas un skaudības, kritikas pārpilnības un paškritikas trūkuma laikmetu,” apgalvo literatūras mācību grāmatas 9. klasei autores. Kāda būs mūsu pirmā reakcija izlasot filozofu slēdzienu? „Nē, tā nav!” iespējams mēs skaļi protestētu. Taču pasteigšos iebilst, vai tad tie ir meli? Ā, re. Ja kārtīgāk padomā, tad arī mums jāatzīst, ka tā tomēr ir.
Katram no mums ir problēmas. Tikai dažam tās ir niecīgas, dažam tik milzīgas, ka pats nespēj tikt galā. Atkal citēju autores un piekrītu viņu apgalvojumam: „Vēl bēdīgāk, ja ģimenē neviens nepamana, kas ar tevi notiek, cik tev grūti. Tad jātiek galā pašam. Ne visiem tas izdodas.” Arī meitene, Kristiānes F. grāmatas galvenā varone, savas problēmas atrisināt pati nespēja. „Tāpēc tad, kad ir ļoti grūti, cilvēks meklē nemainīgas dzīves vērtības – cilvēcību, mīlestību, gādīgumu.”1 Taču Kristiāne nespēja atrast morālo un psiholoģisko atbalstu. Varbūt tas bija tāpēc, ka viņa bija atšķirīgāka, savādāka. Viņai bija problēmas. Varbūt apkārtējie neredzēja, varbūt negribēja redzēt to, kas ar viņu notiek.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register