Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:811657
 
Author:
Evaluation:
Published: 11.08.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Used
Extract

Vajadzība pēc drošības radīja NATO (Ziemeļatlantijas līguma organizācija) un arī mazā Latvija šodien, lai būtu drošībā un varētu mierīgi attīstīties vēlas iestāties NATO.
Jau Otrā pasaules kara laikā sadarbībā starp rietumvalstīm un PSRS bija vērojamas saspringtas attiecības. Nesaskaņas pieņēmās spēkā sarunu laikā, kad tika apspriests Polijas pagaidu valdības liktenis, un šī iemesla dēļ Polija nebija pārstāvēta, kad 1945. gada 26. jūnijā Sanfrancisko tika parakstīta ANO harta.
1946. gada 5. martā Lielbritānijas premjers Vinstons Čērčils savā runā Fultonas pilsētā Misūrī štatā sacīja, ka „no Ščecinas pie Baltijas jūras līdz Triestai pie Adrijas jūras pāri kontinentam ir nolaidies dzelzs priekškars”.
Pēckara periodā Rietumeiropas valstis un to Ziemeļamerikas sabiedrotie juta vajadzību pēc spēka, ko varētu pretstatīt Padomju Savienībai un radās doma par starptautiskas organizācijas izveidi, kas datu zināmu drošību.
1948. gada 17. martā tika parakstīts Briseles līgums starp piecām Rietumeiropas valstīm – Beļģiju, Franciju, Luksemburgu, Nīderlandi un Lielbritāniju. Briseles līgums paredzēja izstrādāt kopēju aizsardzības sistēmu un stiprināt saikni starp tām veidā, kurš dotu iespēju pretoties ideoloģiskiem, politiskiem un militāriem draudiem to drošībai. Tas bija pirmais solis procesā, kurš virzīja uz Ziemeļatlantijas līguma parakstīšanu un Ziemeļatlantijas Alianses izveidi.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register