Pārtikas rūpniecības uzdevums ir palielināt pārtikas produktu ražošanu, uzlabojot to kvalitāti. Lai atrisinātu šo uzdevumu, liela nozīme ir godprātīgs speciālistu un kvalificētu strādnieku darbs, starp kuriem ir ne tikai pārtikas produktu tehnoloģiju zinoši, bet arī mikrobioloģijas un sanitārijas pamatus apguvuši darbinieki.
Pārtikas rūpniecība sevī ietver pārtikas produktu ražošanu, kur ietilpst gan zivju, gan maizes, piena, gaļas, u.c. pārtikas produktu ražošana.
Galvenais pārtikas rūpniecības nozares attīstības virziens ir uzņēmumu mehanizācija un automatizācija, darba ražīguma palielināšana. Lietojot pilnīgākus un uzlabotus zivju apstrādes veidus, palielinās ražotās produkcijas kvalitāte un paaugstinās ražošanas efektivitāte uz procesa saīsināšanas laika un attiecīgo izdevumu samazināšanas.
Produkcijas pašizmaksa ir svarīgs faktors ražošanas tehnisko nosacījumu palielināšanai, darba organizācijas uzlabošanai, ražošanas produktu struktūras un apjoma izmaiņām, cenu un tarifu izmaiņām, kas ietekmē pašizmaksu.…