Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:976531
 
Author:
Evaluation:
Published: 11.01.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 11 units
References: Not used
Extract

Grāmatniecība ir saistīta ar grāmatu ražošanu, izplatīšanu, kā arī ar glabāšanu, tajā ietilpst izdevniecību darbs, poligrāfija, grāmatu māksla un grāmatu tirdzniecība, ko vieno kopīgs virsuzdevums – optimāla sabiedrības nodrošināšana ar grāmatām informācijas cirkulācijai. Grāmatniecības skaidrojums precīzi raksturo tipogrāfiju un izdevniecību darbu. Jau kopš senseniem laikiem grāmata nodrošina informācijas cirkulāciju. Par to jāpateicas izdevējiem, jo bez tiem informācijas apmaiņa nenotiktu tik ātri, kā ar grāmatu starpniecību. Grāmatas bija vienīgais informācijas avots, kas bija pieejams visai sabiedrībai. Katra valsts vēsturiski attīstījusies dažādi, līdz ar to ietekmējot grāmatu iespiešanas un izdošanas tradīcijas.
Nīderlandē grāmatu iespiešanas sākumi vēsturiski tiek saistīti ar L.Kosteru no Hārlemas (Holande). Pirmās datētās grāmatas iznāca 1473.gadā Alstā, kur strādāja T.Martens un Ī.Vestfāls. Tajā pašā gadā sāk darbu tipogrāfija Ī.Veldenera vadībā Lovenā. Tā laika svarīgs grāmatu iespiešanas centrs no 1477.–1518.gadam bija Deventera. 15.gadsimtā Antverpenē strādāja 10 tipogrāfi.
Uzvarot revolūcijā 16.gadsimtā Nīderlande kļuva par lielu grāmatu tirdzniecības centru. Pēc revolūcijas Nīderlandē, tika atcelta cenzūru Nīderlandē, Anglijā un Francijā, taču slēptā veidā tā joprojām pastāvēja. Ņemot vērā slēpto cenzūru attīstījās izdevējdarbība. Eiropā 16.gadsimtā grāmatu tirdzniecība, jau bija kļuvusi par attīstītu ražošanas sfēru. 1501.gadā grāmatas tika iespiestas 254 Eiropas pilsētās, 1120 tipogrāfijās…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register