Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:112370
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.03.2005.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Martā - pirmajā īstajā pavasara mēnesī atskan lauku cīruļu treļļi un zied baltās sniegpulkstenītes. Saule dienā jau jūtami silda, tādējādi ātri kūst sniegs. Tā kā zeme vai ūdenstilpnes nespēj uzņemt visu ūdeni - applūst palieņu pļavas, ielejas. Sniegam nokūstot, daudzviet atsedzas mūžzaļie augi. Iestājas pūpolu laiks. Pūpoli ir kārklu un vītolu ziedi. Tajos dūc pirmās bites, bet purvos rūc rubeņi. No egļu un priežu čiekuriem izbirst un virpuļodamas dodas pasaulē sēkliņas.
Krauķu pāris pārbauda un pielabo savu ligzdu - jāsāk dēt un perēt. Tā kā nokusis sniegs, zemē ir redzamas mētājamies ozolzīles. Tās čākli vāc sīlis, kurš ir lielisks putnu balsu imitētājs. Daļu zīļu sīlis iestāda, bet daļa tiek viņa izredzētajai.
Lapsām vēl turpinās riests, bet vienai otrai zaķenei jau ir pirmais metiens: "sērsnas bērni". Brieduma vecuma staltbriežu tēviņi sāk mest ragus, bet jenotsuņi pametuši ziemošanas alas. Āpši gan nav vēl pametuši savas alas, bet gan vakaros iznāk virszemē un kādu līkumu izmet. Savukārt kurmis ar saviem izrakumiem agrā pavasarī ir ļoti noderīgs. Viņa raktie tuneļi izvēdina un sajauc augsni. Mežacūku māmiņa tagad meklē piemērotu vietu mājoklim. Noskatītajā vietā viņa atkašā zemi, izklāj migu ar augiem, arī no koka zariem. Mājoklis būs patvērums viņas mazuļiem. Kāmis ir tikko pamodies no pusgadu ilgstošā ziemas miega, bet jau aktīvi rosās. Parastais kāmis meklē sev līgavu un pat ielaužas tās migā. Jau pēc 20 dienām pasaulē nāk mazuļi.
Aprīlī mutuļo dzīvība, valda pavasaris. Pieņemas spēkā zaļā krāsa un visapkārt dažādi ziedi, kā arī kukaiņi un zirnekļveidīgie. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1116727
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register