Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:849550
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.05.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Extract

Pēdējos gados Latvijā ir pieaugusi bērnu dzimstība, jo īpaši salīdzinot ar 1997. un 1998. gadu. Var prognozēt, ka turpmākajos gados bērnu dzimstība pieaugs vēl straujāk sakarā ar to, ka krietni ir palielināti bērnu kopšanas pabalsti. Diemžēl 20.gs. 90. gados daudzi bērnudārzi tika likvidēti un šobrīd praktiski visās Latvijas pilsētās trūkst bērnudārzu. Rīgā rinda ir tik gara, ka vieta bieži vien atbrīvojas tikai tad, kad bērns jau ir sasniedzis skolas vecumu.
Māmiņai darba vieta pēc bērna dzimšanas tiek saglabāta 18 mēnešus vai pat mazāk, mātei jāatgriežas darbā, bet bērnu nav kas pieskata. Daudzas sievietes izvēlētos strādāt nepilnu darba dienu, ja būtu kur atstāt bērnu uz 4 vai 5 stundām. Tomēr šāda veida pakalpojumi tiek sniegti ļoti maz, un dažos bērnu izklaides un attīstības centros laikā, kad tur nodarbojas bērns, ir jābūt klāt vecākiem. Trūkums ir arī tas, ka bērniem šajos centros bieži vien netiek sniegti ēdināšanas pakalpojumi.
Šī tēma ir skārusi arī mani – man ir 6 gadus veca māsiņa. Mammai ir daudz darīšanu Rīgā, bet nav kas pieskata māsu. Likums nosaka, ka bērnus līdz 7 gadu vecumam nedrīkst atstāt vienus ne mājās, ne bērnu spēļu laukumos, ne citur. Un tas ir loģiski, jo viņu attīstības līmenis nav tāds, lai bērni paši varētu parūpēties par sevi un vecāki justos droši, ka mājās viss ir kārtībā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register