Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:851861
 
Author:
Evaluation:
Published: 18.04.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ogļhidrāti dzīvajā dabā ir ļoti izplatīti, un tiem ir liela nozīme organismu bioloģiskajos procesos. Pie ogļhidrātiem pieder glikoze (vīnogcukurs), saharoze ( biešu vai niedru cukurs), ciete un celuloze.
Ogļhidrātu sastāvs pa lielākajai daļai atbilst vispārīgajā formulai Cn(H2O)m . Tātad ogļhidrāti ir it kā oglekļa hidrāti. No tā arī cēlies un līdz mūsdienām saglabājies vēsturiskais nosaukums „ ogļhidrāti”. Šis nosaukums tomēr nav precīzs. Pirmkārt, pazīstami tādi ogļhidrāti, kuru sastāvs neatbilst formulai Cn(H2O)m. Otrkārt, pastāv arī vairāki citi savienojumi, piemēram metanāli CH2O, tomēr šīs vielas nav pieskaitāmas pie ogļhidrātiem.
Ogļhidrātus pēc to sastāva var iedalīt divās grupās – vienkāršos ogļhidrātos un saliktos ogļhidrātos.
Vienkāršie ogļhidrāti – monosaharīdi (monozes) ir tādi ogļhidrāti ,kas nehidrolizējas. Pie tiem pieder glikoze jeb vīnogcukurs un fruktoze jeb augļu cukurs.
Saliktie ogļhidrāti – polisaharīdi(poliozes) ir tādi ogļhidrāti , kas hidrolizējas un veido monosaharīdus. Pie tiem pieder saharoze(disaharīds), ciete un celuloze.
No tiem vislielākā nozīme ir glikozei.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1196251
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register