Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:348429
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.12.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Antīkās olimpiskās spēles    4
2.  Mūsdienu olimpiskās spēles    6
2.1.  Olimpiskā kustība    6
2.2.  Starptautiskā olimpiskā komiteja    7
2.3.  Olimpiādes spēles    8
2.4.  Ziemas olimpiskās spēles    9
3.  Olimpiskie simboli    10
4.  Latvija olimpiskajā kustībā    13
Extract

Olimpiskā kustība Latvijas tautai jau kopš 20. gs. sākuma ir kā uzticams ceļabiedrs, kura klātbūtne ir veidojusi un stiprinājusi mūsu garu, padarot to cildenāku.
Olimpiskās spēles aicina kopā pasaules labākos atlētus. Atlēti pulcējas ik pēc četriem gadiem, apliecinot cieņu cilvēku augsti tikumiskajiem un morālajiem principiem – apmēram tik daudz informācijas mēs zinām katrs, bet man gribējās uzzināt ko vairāk par mūsu mazās Latvijas panākumiem tik lielā un grandiozā pasākumā kā Olimpiskās spēles. Bet lai saprastu Olimpisko spēļu varenību un greznību ir jāpameklē arī informācijas par Olimpisko spēļu vēsturi, to rašanos, attīstību un par cilvēkiem, kas ir darījuši visu, lai šīs spēles rastos un pastāvētu vēl tagad.
Olimpisko spēļu dzimtene ir senā Grieķija, kurā sacensības bija reliģisko svētku sastāvdaļa. Spēles notika vairākās Grieķijas vietās – Pītijā, Nemejā u.c. Plašākās par godu Olimpa dievam Zevam rīkoja Svētajā ielejā Olimpijā. Olimpiskās spēles notika ik pēc četriem gadiem. Šo ciklu dēvēja par olimpiādi, un grieķi to izmantoja laika skaitīšanai.
Daudzas grieķu leģendas vēsta par olimpisko spēļu izcelšanos. Reliģiskus sarīkojumus par godu Zevam rīkoja jau ilgi pirms mums zināmajām olimpiskajām spēlēm. Diemžēl vēsturiskās liecības par tām nav saglabājušās. Viena leģenda vēsta, ka pirmās olimpiskās spēles sarīkojis Zevs, lai svinētu sava tēva Kronosa pieveikšanu cīņā ar virskundzību. Cita leģenda stāsta, ka spēles ir ierosinājis herkuless pēs Elisas karaļa Augija sakaušanas. Priekā par uzvaru viņš esot sarīkojis skriešanas sacensības. 600 pēdu garo skriešanas distanci ar savām pēdām esot nomērījis pats Herakls, - tā radās Senajā Grieķijā populārā garuma mērvienība stadija (192,27 m). No šā vārda vēlāk atvasinājās sacensību norises vietas nosaukums – stadions.
Olimpiskā stadiona laukumu ieskāva četri slīpi paaugstinājumi. Ziemeļu pusē to veidoja kalna nogāze, bet trīs pārējie paaugstinājumi tika izveidoti mākslīgi. Zālainajās nogāzēs bija vieta 40 000 skatītāju. Sporta laukuma garums bija viena stadija . Bez stadiona Olimpijā bija arī reliģiskie tempļi, īpašas būves treniņiem un rehabilitācijai. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register