Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:471826
 
Evaluation:
Published: 05.02.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Linux distributīvi un to apraksts    4
1.  Red Hat distributīvs    4
2.  Fedora Core distributīvs    5
3.  Mandriva distributīvs    6
4.  Ubuntu distributīvs    7
  Secinājumi    8
  Izmantotā literatūra    9
Extract

Linux distributīvi un to apraksts
Sāksim ar to, ka „Red Hat” ir amerikāņu kompānija, kura savu darbību uzsāka 1993. gadā, ražo risinājumus uz atvērtās operētājsistēmas LINUX pamata: Red Hat Enterprise Linux (izplatās gada abonementa veidā) un Fedora Core (izplatās bez maksas), kā arī citus programmnodrošinājumus un pakalpojumus.
1. Red Hat distributīvs
Red Hat ir viens no visvecākajiem distributīviem, tomēr pats vecākais ir Slackware distributīvs. Red Hat Linux 1.0 versija tika izlaista 1994. gada 3. novembrī. Šīs ir pirmais distributīvs, kas izmantoja RPM (Red Hat Package Manager) pakešu menedžmenta sistēmu un laikam ejot ir kalpojis kā uzsākšanas punkts dažiem citiem distributīviem, piemēram, tādiem kā Mandriva Linux, Yellow Dog Linux un ASPLinux.
Kopš 2003. gada Red Hat kompānija ir pārtraukusi Red Hat Linux izplatīšanu par labu jaunajam Red Hat Enterprise Linux distributīvam, kurš ir orientēts uz komerciālo vidi, un, Fedora Core - bezmaksas distributīva, izplatīšanai. Red Hat Linux 9.0 ir pēdēja relīze, kas sasniedza savas pastāvēšanas beigas 2004. gada 30. aprīlī. Tomēr pastāv projekts ar nosaukumu „Fedora Legacy”, kas turpina izplatīt drošības un kritiskus uzlabojumus šim distributīvam.
Red Hat distributīvu pirmkārt izplata un izmanto kā servera operētājsistēmu.
Īpašas iezīmes:
Red Hat Linux ir instalējams ar grafisku bāzi Anaconda, kas domāta lietotājiem bez iepriekšējām zināšanām par Linux. Tajā tāpat ir iebūvēts rīks Lokkit ugunsmūra konfigurācijai. Sākot ar Red Hat Linux 8.0, distributīvā, sistēmai tika izveidota simbolu dekodēšana UTF-8. Tam bija maza nozīme angliski runājošiem lietotājiem, bet veicināja daudz vieglāku šī distributīva internacionalizāciju un atbalstīja vairākas Eiropas valodas.
Autortiesību un patentu ierobežojumu dēļ Red Hat distributīvam nav pieejamas daudzas funkcijas, piemēram, mp3 mūzikas failu atskaņošana netiek atbalstīta Rhythmbox un XMMS programmās, tā vietā Red Hat iesaka lietot Ogg Vobis, uz kā nav nekādu patentu. Protams, mp3 atbalsts var tikt uzstādīts pēc pašas operētājsistēmas uzstādīšanas, tāpat arī ar NTFS failu sistēmas atbalstu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register