Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:405972
 
Evaluation:
Published: 18.02.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Extract

Otrajā pasaules karā piedalījās 64 valstis: visa Eiropa, izņemot Zviedriju un Šveici, kas saglabāja neitralitāti, ASV, Japāna, Ķīna, PSRS, Austrālija, kā arī Āfrikas valstis.
Pastāv vairākas versijas par īsto kara cēloni, pieejamie fakti neļauj pieņemt tikai vienu cēloni, ko varētu uzskatīt par iemeslu kara sākšanai. Visizplatītākie cēloņi, ko atbalsta vairākums pasaules vēsturnieki, ir:
1)Smagie Versaļas miera līguma noteikumi Vācijai. Tie paredzēja atņemt Vācijai piederošās kolonijas, līdz minimumam samazināt Vacijas aizsardzības spēkus, pilnībā iznīcināt jūras un gaisa flotes un gar Francijas robežu izveidot Reinas demilitarizācijas zonu. Taču vissmagākais slogs Vācijai bija uzliktās represijas, kas pilnībā sagrāva Vācijas ekonomiku. Pēc zaudētā kara Vācijā izveidojās Veimāras Republika. Tās valdība, lai nomaksātu represijas, uzsāka neierobežotu banknošu drukāšanu, kas savukārt noveda ne tikai pie inflācijas, bet pat pie hiperinflācijas, kā rezultātā nauda pilnībā zaudēja savu vērtību. Dodoties iepirkties, maciņa vietā cilvēkiem bija jāņem līdzi ceļasoma ar naudu. Situācija pasliktinājās pēc 1929. gada biržas sabrukuma. Vācijai nācās samazināt algas strādājošajiem, preču pieprasījuma samazināšanās gan pašmāju tirgū, gan ārzemēs dubultoja Vācijas bezdarbnieku skaitu. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register