Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:991567
 
Evaluation:
Published: 08.03.2021.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 15 units
References: Used
Extract

Zinātnieki vairāku gadu garumā pētījuši smalcinātu paipalu olu čaumalu iedarbību uz cilvēka organismu. Zinātnieki secināja, ka paipalu olām pastāv augsta terapeitiska aktivitāte. Produktam nav arī nekādu blakņu – atšķirībā no citiem medicīniskiem kalcija preparātiem – paipalu olu čaumalu kalcijs nenogulsnējas locītavās un neapdraud tā lietotāju ar nierakmeņiem. (2)
Īpaši svarīgi ir sasmalcinātas paipalu olu čaumalas iekļaut bērnu uzturā. Jau no viena gada vecuma paipalu olu čaumalas var pievienot bērna ēdienam – tas intensīvajā augšanas periodā nodrošinās veselīgas kaulu sistēmas veidošanos. Paipalu olu čaumalu terapija ir lielisks līdzeklis cīņai pret rahītu un mazasinību. Pievienojot uzturam smalcinātas paipalu olu čaumalas, ātrāk uzlabojas veselības stāvoklis, ja ir gūžas locītavas mežģījums, osteoporoze, kaulu lūzumi, trausli nagi, smaganu asiņošana, aizcietējums, uzbudināmība, nemiers, bezmiegs, siena drudzis, astma un nātrene. (2)
Smalcinātas paipalu olu čaumalas ir arī lielisks profilakses līdzeklis, kuru ieteicams lietot grūtniecēm, bērniem no 1 līdz 6 gadu vecumam, pusaudžiem, pieaugušajiem periodā no novembra līdz martam, kā arī veciem cilvēkiem. (2)
Protams, ka viens no lieliem plusiem ēdot paipalu olas ir tas, ka cilvēkiem nav jāuztraucas par inficēšanos ar salmonelozes baktērijām, jo paipalu vistu ķermeņa temperatūra ir 42 grādi pēc celsija un šādā temperatūrā salmonelozes baktērijas iet bojā. Šādā gadījumā paipalu olas var ēst arī svaigā jeb jēlā veidā salīdzinot ar vistas olām, kuras nekādā gadījumā nedrīkst. (12,78)

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −8,48 €
Work pack Nr. 1384760
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register