Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:985171
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.11.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

PAMATSKOLAS BĒRNU MORFOFIZIOLOĢISKĀS ĪPATNĪBAS.

Pamatskolas vecums vienlaicīgi atbilst pusaudžu vecumam. Par pusaudžiem uzskatāmi zēni no 13 līdz 16 gadiem un meitenes no 12 līdz 15 gadiem. Minētais vecums daļēji atbilst pubertātes vecumam, ko var iedalīt 3 fāēs:

1)pirmspubertātes (prepubertātes) fāze no otrās bērnības beigām, kas raksturojas ar dzimumsistēmas darbības sākumu, pie kam pārējo sistēmu funkcijas saglabājas otrā līmenī.

2)īstajā pubertātes fāzē, kas sākas tikai pusaudžu vecumā ar intensīvu dzimumsistēmas orgānu augšanu, funkcionālo pilnveidošanos, sekundāro dzimumpazīmju rašanos, ķermeņa augšanu garumā, intensīvu muskuļu augšanu zēniem, dzimumtieksmes rašanos.

3)Pēcpubertātes (postpubertātes) fāzē, kad beidzas organisma pāreja no pusaudža pieaugušajā. Šajā vecumā orgāni un audi izdala vielas, kas stmulē vai nomāc savu augšanu, kā arī ietekmē citu orgānu attīstību.

Pusaudžu vecumā ar pastiprinātu dzimumhormonu izdalīšanos asinīs sākas pubertātes periodam raksturīgā gandrīz visu organisma sistēmu darbības izmaiņas. Pusaudžu vecums saistās ar dzimumbriedumu, kad organisms no bērna pārvēršas par pieaugušo, kļūst spējīgs radīt pēcnācējus, ar spēju augšanu garumā, ar zināmu kustību nekoordinētību, vieglu uzbudināmību. Tieši pusaudžu vecumā hormonu bilanses īpatnības var izjaukt harmonisku vai disharmonisku akcerelāciju, kā arī retardāciju.
Pusaudžu nervu sistēmas darbības, kustību koordinācijas īpatnības un visu organismu sistēmu vēl nepilnīgais briedums ir jāvēro vecākiem, ārstiem, sporta skolotājiem.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register