Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:272621
 
Evaluation:
Published: 06.12.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
  PESTICĪDI PĀRTIKĀ    5
  Ķīmiskās vielas, kuru atliekas ir sastopamas biežāk pirktajos pārtikas produktos    5
  BIOLOĢISKĀ LAUKSAIMNIECĪBA    8
  Mārupes dabiskais fenomens    11
  ĢENĒTISKI MODIFICĒTI PRODUKTI    12
  Kas ir ģenētiski modificēti organismi    12
  ĢM pārtika    15
  Ģenētiski pārveidota pārtika un veselība    16
  Riska novērtējums    17
  Ietekme uz veselību    17
  Alerģijas    18
  Toksiskās vielas    20
  Antibiotikas    20
  Liellopu augšanas hormons    21
  Ģenētiski pārveidoto organismu ietekme uz vidi    21
  Draudi ekosistēmām    21
  Vīrusi un baktērijas    22
  Pārveidotie dzīvnieki    22
  Piesārņojums    24
  Ko saka zinātnieki?    24
  PĀRTIKAS PIEDEVAS    27
  Vai pārtikas piedevas ir drošas lietošanai uzturā?    29
  Krāsvielas – dzīvā inde    29
  Antioksidanti    30
  Saldinātāji    30
  Konservanti    30
  Garšas izjūta    32
  SECINĀJUMI    33
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    34
  PIELIKUMI    35
Extract

Pēdēja laikā Latvijas patērētāji aizvien vairāk sāk domāt par to, cik veselīgi ir pārtikas produkti, ko tie ikdienā lieto. Viņi sāk pievērst uzmanību ne tikai pārtikas produkta vizuālajam izskatam, bet arī marķējumam, no kā iekārotais produkts sastāv.
Savā darbā izskatīju trīs virzienus:
1.pesticīdi pārtikā;
2.ģenētiski modificēti organismi (ĢMO) un no tiem ražota pārtika;
3.pārtikas piedevas.
Patērētājiem kļūstot arvien izglītotākiem un prasīgākiem ir saprotama viņu vēlme saņemt izsmeļošu informāciju par to kādu ietekmi ķīmiskās vielas, kā arī ģenētiski modificētu organismu izmantošana lauksaimniecībā un pārtikas rūpniecībā atstās uz cilvēku veselību un vidi.
Kāpēc mūsdienās, kad ir tik liela produktu izvēle, cilvēks jau 40 gados jūtas slikti? Vēl sliktāk viņam kļūst, kad uzzina, ar kādām iedzimtām kaitēm slimo viņa bērni. Bet ierastais ceļš uz lielveikalu tukšāks nekļūst... Tas viss mūs indē gan miesīgi, gan garīgi. Mainot ierasto ēdienu, no kā esam gadu gaitā saslimuši, arī atveseļošanās notiek sasodīti lēni. Un pat brīdī, kad sākam justies labāk, mānām sevi, ka tas ir pašsaprotami, un – atgriežamies pie vecajiem ieradumiem.
Pēdējā laikā notiek diskusijas par bioloģisko lauksaimniecību, kuras mērķis ir iegūt veselīgu un pilnvērtīgu pārtiku. 2004.g. vasarā tika veikta socioloģiskā aptauja, no kuras var secināt, ka šos produktus vēlētos lietot samērā liels skaits patērētāju, bet ierobežotās pirktspējas dēļ to varētu atļauties tikai 4%. Mūsu valstī lielas nabadzības dēļ cilvēki spiesti izvēlēties nevis veselīgāku pārtiku, bet lētāku. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register