Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:585596
 
Evaluation:
Published: 25.10.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads   
  Teorētiskā daļā   
2.  Literatūras apskats   
2.1.  Pārtikas piedevu iedalījums   
2.1.1.  Krāsvielas   
2.1.2.  Konservanti   
2.1.3.  Antioksidanti   
2.1.4.  Emulgatori un stabilizētāji   
2.1.5.  Saldinātāji   
2.1.6.  Dažādu grupu pārtikas piedevas   
2.2.  Pārtikas piedevu ietekme uz cilvēku   
  Praktiskā daļa   
3.  Materiāli un metodes   
3.1.  Konservantu izmantošana dažādos pārtikas produktos   
4.  Rezultāti, to analīze   
5.  Secinājumi   
6.  Anotācija (latviešu valodā)   
Extract

Pārtikas piedevas ir vielas, kuras nepatērē kā atsevišķus pārtikas produktus un nelieto kā tipiskas uzturas sastāvdaļas. Pārtikas piedevas pievieno pārtikas produktam ar nolūku ietekmēt tā īpašības. Tās var uzlabot pārtikas produktu krāsu, konsistenci, garšu un novērst pārtikas produktu bojāšanos.
Esmu izvēlējusies tēmu par pārtikas piedevām, par E vielām. Manuprāt, tā ir ļoti aktuāla tēma, jo cilvēkiem interesē, kādas vielas lieto pārtikai, cik ļoti tas kaitē veselībai. Ļoti bieži arī dažādos laikrakstos tiek rakstīts par neapmierinātiem cilvēkiem, kuri nezin, kādas vielas tiek lietotas pārtikā.
Darba mērķis: izveidot uzziņas materiālu par E vielām.
Darba uzdevumi:
1.)iepazīties ar literatūru par E vielām.
2.) noskaidrot E vielu ietekmi uz cilvēku veselību.
3.) veikt pētījumu par biežāk izmantotajām E vielām pārtikas produktos, kuri nopērkami Auces veikalos.
2.1.1.Krāsvielas – vielas ,ko izmanto pārtikas produkta krāsas mainīšanai vai atjaunošanai, tajā skaitā pārtikas dabiskās sastāvdaļas un izejvielas, kas atsevišķi netiek lietotas kā pārtika. Izšķir dabiskās (iegūtas, piemēram, no augiem un sēklām), dabiskajām identiskās sintētiskās (iegūtas ķīmiskās sintēzes rezultātā, dabā nav sastopamas) krāsvielas.
2.1.2.Konservanti – vielas, kas pagarina pārtikas produkta saglabāšanas laiku, aizsargājot to no mikroorganismu izraisītas bojāšanās. Konservanti nevar kompensēt higiēnas noteikumu neievērošanu un uzlabot daļēji vai pilnīgi bojātu pārtiku. Konservanti aptur kaitīgo mikroorganismu savairošanos produktā. Galvassāpes un nelabumu, bet vēlāk traucējumus asinis apgādei ar skābekli, arī vēzi var izraisīt E 220 – 227. Lielos daudzumos par indēm uzskata E 236 – 238.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register