Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:610117
 
Evaluation:
Published: 27.03.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 9 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    3
  Ievads    5
1.  Pārtikas piedeva „E” viela    8
1.2.  Pārtikas piedevu klasifikācija    8
1.3.  Kā atpazīt „E” vielas pārtikas produktu marķējumā    9
2.  Pārtikas piedevu lietošana uzturā    10
2.1.  Pārtikas piedevu lietošana bērna uzturā    10
2.2.  Pārtikas piedevas, kas var radīt veselības problēmas bērniem    10
2.3.  Saldinātāji    12
2.4.  Krāsvielas    13
2.5.  Konservanti    14
2.6.  Antioksidanti    14
3.  Alerģijas, ko izraisa pārtikas piedevas    15
3.1.  Diagnoze un ārstēšana    16
4.  Aptaujas apkopošana „Pārtikas piedevas – emulgatori”.    17
5.  Bīstamākie produkti, kurus mēs lietojam uzturā.    22
  Secinājumi    24
  Izmantotā literatūra    25
  Pielikumi    26
Extract

Pārtikas piedevas – emulgatori ir vielas, kas nodrošina divu vai vairāku nesajaucamu pārtikas produktu fāžu, piemēram, eļļas un ūdens sajaukšanos un homogēna maisījuma uzturēšanu. No „E”, jeb pārtikas piedevām nevajag baidīties, jo tie slēpj ne tikai nezināmas vielas, bet arī pavisam parastas, gadsimtiem ilgi lietotas un drošas piedevas – piemēram, citronskābi un sodu.
Jau vairākus tūkstošus gadu atpakaļ cilvēki izmantoja dažādas garšvielas, lai uzlabotu pārtikas garšu. Līdz mūsdienām jau ir daudz un dažādas garšvielas. Pieaugot pārtikas zinātnes nozīmei, arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta mūsdienu prasībām radīt veselīgu, līdzsvarota sastāva produktu. Turklāt, tiem jābūt ar lieliskām sensorām īpašībām, pietiekami ilgi uzglabājamiem, ērti lietojamiem un ātri pagatavojamiem. Šo tik atšķirīgo mērķu sasniegšanai tiek izmantoti dažādi līdzekļi un metodes. Jo augstāks ir pārtikas rūpniecības attīstības līmenis, jo plašāk pārtikas piedevas tiek izmantotas. Ne vienmēr šīs vielas ir veselīgas un alerģijas neizsaucošas. Autore uzskata, ka šodien pārtikas rūpniecības ražotājiem galvenais ir, nevis cilvēka veselība, bet gan produkta pārdošanas peļņa, un produkta spēja uzglabāties ilgāku laiku. Iespējams, tādēļ arī patreiz cilvēki tik daudz slimo ar pēkšņām alerģijām, nezināmas izcelsmes vēžiem un vēl daudz dažādām slimībām. „Ilgstoši lietojot, risks var izpausties atkarībā no piedevas un organisma – kā alerģiskas reakcijas, kā gremošanas traucējumi, kā nopietnākas lietas...” 1
Autore uzskata, ka izvēlētā tēma ir aktuāla.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register