Research Papers
Sciences
Anatomy, Medicine and Hygiene
Pārtikas piedevu raksturojums un ietekme uz organismu-
Pārtikas piedevu raksturojums un ietekme uz organismu
Research Papers15 Anatomy, Medicine and Hygiene, Cooking, Food Processing
Nr. | Chapter | Page. |
Anotācija | 3 | |
Abstract | 4 | |
Ievads | 5 | |
1. | Literatūras apskats | 6 |
1.1. | E vielas un to iedalījums | 6 |
1.2. | E vielu kaitīgums | 7 |
1.2.1. | Slimību izraisītāji | 8 |
1.3. | Audzēju veicinošas vielas uzturā | 9 |
1.4. | Uzturvielas, kas kavē audzēju veidošanos | 10 |
1.5. | Pārmērīga jūtība pret pārtikas produktiem | 11 |
1.6. | Modificēta pārtika | 12 |
1.7. | Pārtikas iesaiņojums un sastāvs | 13 |
1.7. 1. | Pārtikas piedevu lietošanas ierobežojumi | 13 |
1.7.2. | Pārtikas sastāvdaļas | 13 |
1.7.3. | Informācija par marķēšanu | 14 |
1.8. | Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) | 16 |
2. | Metodika un materiāls | 17 |
3. | Iegūtie dati un to analīze | 18 |
3.1. | Produktu iedalījums pēc slimībām | 18 |
3.2. | Eksperiments | 20 |
Secinājumi | 21 | |
Izmantotie informācijas avoti | 22 | |
Pielikums | 23 |
Viena no svarīgākajām lietām, kura nepieciešama cilvēkam ikdienā, ir pārtika. Ar brokastīm mēs sākam dienu un uzņemam enerģiju, kas ir nepieciešama visas dienas garumā. Kad cilvēks ir uzņēmis pārtiku, tā nodrošina komfortu un labsajūtu. Ja ikdienā pievērš uzmanību pārtikas marķējumam, tad var ieraudzīt ka gandrīz katram otram produktam saturā ir rakstīti nezināmu ciparu kombinācijas. Kad pasaulē cilvēki vairāk sāk pievērsties pareizam uzturam un arvien biežak ir vērojamas dažādas slimības, kuras radušās no nekvalitatīvas pārtikas lietošanas, tad ir interesanti noskaidrot ko nozīmē šo burtu un ciparu kombinācijas un vai tās nav kaitīgas cilvēku veselībai, jo speciālisti lēš, ka viens cilvēks gadā patērē aptuveni 3 kilogramus pārtikas piedevu.
Darba mērķis: Noskaidrot vai ikdienā lietojamā pārtika kaitē cilvēka veselībai un kādas slimības var attīstīties.
Darba hipotēze: Pārtikas produkti nodara zināmu bojājumu cilvēkam.
Darba uzdevumi:
1.Apkopot izmantoto literatūru.
2.Veikt pētījumu ar pārtikas produktiem
3.Izdarīt secinājumus un apkopot rezultātus
Darba struktūra: ... apakšnodaļas, ... attēlu skaits, ... izmantoto informācijas avotu skaits, ... pielikumu skaits.
E vielas ir pārtikas piedevas, tās produktiem pievieno ar mērķi ietekmēt to īpašības. Tās ir dažādas un var uzlabot vai nu produktu krāsu, vai konsistenci, vai garšu, vai arī noverst ātru bojāšanos. Pārtikas piedevas iedala vairāk nekā 20 grupās.
Antioksidanti ir vielas, kas pagarina pārtikas produkta saglabāšanas laiku, aizsargājot to no oksidācijas izraisītās bojāšanās. Apjoma palielinātāji ir vielas, kas sekmē pārtikas produkta tilpuma palielināšanu bez pārtikas enerģētiskās vērtības ievērojamas palielināšanās. Biezinātāji savukārt palielina pārtikas produkta viskozitāti. Cietinātāji ir vielas, kas pārstrādes procesa rezultātā nodrošina stingrus vai kraukšķīgus augļu un dārzeņu audus, kā arī savienojumā ar recinātājiem veido vai nostiprina želeju.…
Darbā ir praktiskā un pētnieciskā daļa. E vielu slimības un produktu analīze pēc tām.
- Alkohola izplatība jauniešu vidū
-
Pārtikas piedevu raksturojums un ietekme uz organismu
Research Papers15 Anatomy, Medicine and Hygiene, Cooking, Food Processing
- Smēķēšanas un alkohola ietekme uz cilvēka organismu
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Diētas un to ietekme uz jauniešiem
Research Papers for secondary school32
-
Ģenētiski modificētas pārtikas ietekme uz cilvēka veselību un vidi
Research Papers for secondary school5
-
Pārtikas piedevu ietekme uz cilvēka veselību
Research Papers for secondary school26
-
Pārtikas piedevu emulgatoru ietekme uz cilvēka organismu
Research Papers for secondary school23
-
Pārtikas piedevas un to ietekme uz cilvēka veselību
Research Papers for secondary school31