Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:359676
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.07.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Skrīveru ciemats atrodas aptuveni 80 km attālumā no Rīgas. Tas ir stundas braucienā no Rīgas pa šoseju Daugavpils virzienā. Pagasts sevī ietver trīs mazākus centrus – paša pagasta centrs, nosacīti – vidus starp pārējiem diviem centriem, kurā atrodas dzelzceļa stacija, otrs ir Zemkopības institūts, kuram cauri iet Rīga – Daugavpils šoseja ( A6 ), un trešais ir „Saimniecība”, padomju laikos bijusī Izmēģinājumu saimniecība, caur kuru ir lielceļš Skrīveri – Līgatne ( P32 ). Pateicoties krāšņajam reljefam, t.i. vietējās nozīmes kalniem un senatnīgajām tērcītēm ar ieplakām, ir izveidojies ciemata skaistums un ainavas, kas ir ierindojamas Latvijas skaistāko dabasskatu sarakstā.

SKRĪVERU PAGASTA PAŠVALDĪBA
Kopš 1993. gada, Skrīveru pagasta pašvaldībai ir noslēgts sadarbības projekts ar četrām Norvēģijas pašvaldībām – Halsas, Aures, Smolas un Tustnas. Šā projektora ietveros Skrīveru skolas skolotāji un bērnudārza audzinātājas, kā arī pašvaldības darbinieki ir devušies pieredzes apmaiņas braucienā uz Norvēģiju, pētījuši jautājumus par izglītības un pagasta pārvaldes pilnveidošanu.
1999. gadā Skrīveru pagasta padome ir pasūtījusi un ir izstrādāts pagasta „Perspektīvais plāns ’99”., kas sevī ietver attīstības programmu, aprakstot teritoriju, cilvēkresursus, dabas resursus, vidi, tehnisko infrastruktūru, sociālo vidi, tirdzniecību un pakalpojumu iespējas, tautsaimniecību. Tagad gan pagasta valde atzīst, ka šāds plāns būtu jāizgatavo vismaz reizi 2 gados, jo šie lielumi un iespējas mainās.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register