Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:653681
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.09.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Used
Extract

Mana referāta tēma ir personības atšķirību teorijas saziņā. Izvēlējos šo tēmu, jo jau studija kursa laikā mani ieinteresēja personības teorijas gan Junga izpratne par personības veidošanos, gan Freida skaidrojumi.
Apskatot literatūru par šo tēmu, ka pastāv ļoti daudz personības teoriju, bet visas nav iespējams apskatīt ne izlasīt, tad savā referātā vairāk apskatīšu populārākās personības teorijas. Sīkāk aprakstīšu galvenos teorijas pamatprincipus.
Referātā apskatīšu, kas vispār ir personība un kādas ir personības definīcijas un kādas ir personības definīcijas. Psihologi izstrādā teorijas un vada pētījumus, lai izprastu un izskaidrotu izturēšanos. Teorijas tiecas padarīt jēgpilnus daudzus atšķirīgus novērojumus vai faktus. Laba teorija ir ārkārtīgi vērtīga, jo tā zināšanas padara plašākas par faktiem, kas ir mūsu rīcībā, ļaujot paredzēt, kā varētu izturēties citi cilvēki attiecīgā situācijā.
Personību var raksturot kā cilvēka patstāvīgo, tikai viņam raksturīgo domāšanas, emociju un izturēšanās stilu. 1Personība nosaka cilvēku individuālās atšķirības. Personība ir tas, kas jebkuru cilvēku padara neatkārtojumu.
Personība ir individualitātes ārējā izpausme- kā cilvēku uztver apkārtējie un kā viņš uz tiem iedarbojas. Bet psihologu vidū nav vienota uzskata par personības definīciju un arī par personības būtības izskaidrojošām teorijām.2 Dažādi psihologi ir definējuši dažādas personības teorijas un arī definīcijas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register