Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:671177
 
Author:
Evaluation:
Published: 04.11.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Extract

Izlase ietver mēģinājumus izdarīt spriedumu par kādu kopu (piemēram, zupas katls, visu pilsoņu politiskā pārliecība utt.), balstoties uz kādas šīs kopas daļas analīzi. Zinātniskā izlase tomēr ir šķietami precīzāk izstrādāta un sistemātiskāka kā „ikdienišķa” izlase.
Izlase sastāv no viena vai vairākiem elementiem vai gadījumiem, kas ir izvēlēti no kādas lielas grupas vai kopuma. Informācija, kas ir balstīta uz nejauši atlasītiem piemēriem, var būt pat precīzāka jeb labāka nekā informācija par visu grupu (tas īpaši izpaužas, ja pētāmā grupa ir sevišķi liela). Izlase piedāvā nelielu ieskatu cilvēku grupas veseluma uzvedībā un attieksmēs pret dažādām lietām; pētījuma rezultātu precizitāte un ticamība ir atkarīga galvenokārt no nejaušās atlases, kas tiek veikta.
Izlase tiek veikta no veseluma, kurš attiecas uz visiem iespējamajiem gadījumiem, kas interesē izlases veicēju (noteiktās tematikas – iekļautā pētījuma izpētes jautājumiem). Sociālajās zinātnēs mērķa kopums bieži vien ir cilvēki, kuriem piemīt kāda kopīga iezīme (piemēram, ASV pilsoņi, balsstiesīgie pilsoņi, visi skolas vecuma jaunieši utt.).
Izlases sistēma iekļauj visu kopuma elementu uzskaiti. Daudzos pētījumos īstenais izlases elements tiek atlasīts tieši no šīs uzskaites. Kad organizācijas saraksti tiek lietoti kā izlases sistēma, jāpievērš uzmanība tam, kas tiek definēts kā kopums un par ko tiek veikti vispārinājumi. Kopums sastāv no izlases sistēmas, precīzs jeb pamatots vispārinājums var tikt veikts tikai par šo izlases sistēmu. Kopuma uzskaitījums, kas var tikt izmatota izlasei ir, piemēram, vietējās elektroiekārtu kompānijas klientu saraksts. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1205821
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register