Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:611442
 
Author:
Evaluation:
Published: 05.09.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Piena vēsture    3
2.  Vērtīgās vielas pienā    4
2.1.  Olbaltumvielas    4
2.1.1.  Neaizstājamās aminoskābes    4
2.2.  Tauki    5
2.3.  Ogļhidrāti    6
2.4.  Vitamīni    6
2.5.  Svarīgākās minerālvielas pienā    6
2.6.  Labvēlīgie pienskābes mikroorganismi    7
3.  Piens cilvēka uzturā un dzīvē    8
4.  Piena nelabvēlīgā ietekme uz cilvēka veselību    10
  Literatūras saraksts    11
Extract

Faktori, kas nosaka rūpnieciski ražotā piena (veikalos nopērkamā paku piena) nelabvēlīgo ietekmi uz veselību:
• pienā ir lielāka kaitīgo vielu koncentrācija nekā augu valsts produktos, jo govis atrodas barības ķēdes augšgalā un to organismā uzkrājas ne tikai tās indīgās ķīmiskās vielas, kas tiek lietotas, apstrādājot laukus, kuros audzē lopbarību, bet arī tie kaitīgie ķīmiskie savienojumi, kuri ietilpst antibiotikās, ar kurām ārstē lopus, un indēs, kuras izmanto cīņā ar dzīvnieku parazītiem. Tagad govis vairāk baro ar graudiem un ievesto barību, kuras sastāvā var būt dažādas piedevas, – šāda barība govīm nav dabiska, un piens, kas iegūts no šādā veidā barotām govīm, ir ar mazāku uzturvērtību;
• termiskās apstrādes (dzesēšanas, pasterizācijas vai sterilizācijas) procesā tiek izmainīta piena struktūra, iznīcināti enzīmi un zaudēta liela daļu vitamīnu, organiskie savienojumi pārvēršas neorganiskajos, kurus organismam ir grūti vai neiespējami uzņemt, tajā skaitā organiskais kalcijs pārvēršas neorganiskajā kalcijā, kas veicina nierakmeņu un žultsakmeņu veidošanos, kā arī tādu slimību kā ateroskleroze un osteoporoze attīstību. Homogenizācijas procesā tiek sašķaidītas piena tauku lodītes – daļu no tām cilvēka organisms vairs nespēj sagremot un tās nonāk asinīs, tādējādi veicinot tauku izgulsnēšanos asinsvados;
• galaprodukti, kas rodas cilvēka organismā pēc rūpnieciski ražotā piena sagremošanas, ir skābi. Lai tos neitralizētu, organisms izmanto savas minerālvielu rezerves, tajā skaitā kalciju no kauliem. [8]

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register