Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:462611
 
Author:
Evaluation:
Published: 12.12.2019.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 11 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    2
  Saturs    4
  Ievads    5
  Darba uzdevumi    5
1.  Aktualiātes piena produktos    6
2.  Labas higiēnas prakses vadlīnijas piena ražošanā    7
3.  Piens    10
3.1.  Piens - vērtīgs pārtikas produkts un izejviela    10
3.2.  Piena sekrēcija    11
3.3.  Piena ķīmiskais sastāvs un struktūra    11
3.4.  Piena sastāvdaļas    13
3.5.  Pienam neraksturīgu vielu iespējamā klātbūtne    16
4.  Piena kvalitātes rādītāji    18
5.  Biezpiens un biezpiena izstrādājumi    20
5.1.  Biezpiena izstrādājumi    22
  Materiāli    24
  Pētījuma vieta un laiks    24
  Metodes    24
7.  Rezultāti un to izvērtēšana    26
  Secinājumi    30
  Pielikums    32
Extract

Secinājumi
1. Mūsuprāt, izmantojot pienu ar lielāku tauku saturu, izdevās pagatavot sātīgāku un labāku biezpienu, kas redzams 4.attēlā . Izmantojām 3,5% lauku, nehomogenizētu pienu, šim pienam bija vislielākās tauku lodītes, tas ir 6,97 μm2 7 reizes lielākas nekā 0,5% veikala pienam, kurš bija homogenizēts.
2. Mērot piena pH nosaka tā skābumu. Literatūras avotos minēts, ka svaiga piena pH ir robežās no 6,5 līdz 6,7, no pētītajiem pieniem šajās robežās iekļāvās tikai veikalā pirktais piens ar tauku saturu 0,5%.
3. Veicot piena paraugiem krioskopiju, nosakot to sasalšanas temperatūras, kuras visiem paraugiem bija vienlīdzīgas ar minimālu starpību. Ierīce uzrādīja, ka visiem govs piena paraugiem bija 0% ūdens klātbūtne.
4. Salīdzinot organoleptiskās vērtēšanas rezultātu, secinam, ka visu pienu paraugi bija bez blakus smaržām, kā arī krāsas atbilda literatūras avotos aprakstītajam - balta vai iedzeltena. Iedzeltenu krāsu novērojām lauku pienam, to iespējams ietekmējusi barība, ar kādu govs tikusi barota.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register