Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:289372
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.05.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 18 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    4
PIENA ĶĪMISKAIS SASTĀVS    5
PIENA FERMENTI UN TO DARBĪBA    8
PIENA TAUKU LODĪTES SASTĀVS UN UZBŪVE    15
APKĀRTĒJĀS VIDES IETEKME UZ PIENA SASTĀVDAĻĀM    18
ĶĪMISKIE PROCESI UN PĀRVĒRTĪBAS PIENA IETVAICES UN ŽĀVĒŠANAS LAIKĀ    22
SKĀBEKĻA IEDARBĪBA UZ SAUSO PIENU    26
SAUSĀ PIENA KVALITĀTES UN SASTĀVA ANALĪZES METOŽU IZVĒLES TEORĒTISKIE PAMATI, APRAKSTI UN NOVĒRTĒJUMS    30
PESTICĪDI UN VETERINĀRO PREPARĀTU PALIEKAS PIENĀ UN TO NOTEIKŠANAS METODES    34
  NOBEIGUMS    37
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    38
Extract

Viens no aktuālākajiem uzdevumiem pārtikas nozaru rūpniecībā ir procesa intensifikācija pārstrādājot izejvielu, to racionāli izmantojot un paaugstinot produkcijas kvalitāti. Pie svarīgākajiem procesiem pārtikas tehnoloģijā pieder pārtikas produktu žāvēšana.
Sausos piena produktus iegūst žāvējot ar izsmidzināšanas metodi. Šī mērķa sasniegšanai izmanto kontakta un sublimācijas žāvēšanu. Izmantojot divpakāpju žāvēšanas procesu paaugstinās produktu kvalitāte. Sausā piena pulvera daļiņu blīvums paaugstinās šajā procesā par 10 – 15% un brīvo tauku daļiņu masa samazinās par 50 – 60%. Divpakāpju žāvēšanas pamatā tiek izmantoti šķidrie piena produkti. Ārzemēs pēc šīs žāvēšanas metodes iegūst sauso krējuma, pilnpiena un vājpiena pulveri, piena sūkalas, kazeīnu, piena aizstājējus un citus produktus, kas labi šķīst, jo pulvera daļiņām ir aglomerācijas struktūra.
Paaugstinoties ūdens saturam sausā piena produktā, samazinās tā šķīdība, jo šādos apstākļos laktoze reaģē ar olbaltumvielām. Režīms visa žāvēšanas procesa garumā nedrīkst būt nemainīgs, bet tam jāmainās procesa gaitā attiecīgi pārnesot siltumu un mitrumu attiecīgajā produktā.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register