Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:174990
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.12.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Extract

Kursa darbs ir rakstīts par siera ražošanas tehnoloģiju un kvalitātes kontroli.
Siers ir viens no iecienītākajiem piena produktiem. Latvijas iedzīvotāji sieram atrod arvien daidz vērtīgāku pielietojumu, izmantojot to ne tikai aukstām vai karstām sviestmaizēm, salātiem, bet arī kā piemērotu sastāvdaļu vai piedevu konditorejas izstrādājumiem, zupām, olu, gaļas, zivju un dārzeņu ēdieniem.Siers ir neaizvietojams arī pie kafijas, tējas, alus un vīna. Tādēļ pieprasījums pēc dažādu sieru šķirnēm arvien palielināsrī pie kafijas, tējas, alus un vīna. Tādēļ pieprasījums pēc dažādu sieru šķirnēm arvien palielinās.
Siers ir viens no nedaudzajiem pārtikas produktiem, kas lielā daudzuma satur cilvēka dzīvībai, organisma normālai attīstībai un veselībai visa mūža garumā nepieciešamās vielas.
Sierā ir visas galvenās piena uzturvielas. Sieru pilnvērtīgo olbaltumvielu izmantojamība ir 98,5 %, jo nogatavināšanas procesā tās sķeļās līdz aminoskābēm. Siera olbaltumvielas kopā ar maizes olbaltumvielām veido cilvēka organismam labvēlīgu aminoskābju sastāvu. Siers ir svarīgākais P un Ca sāļu avots, tādēļ to izmanto tuberkalozes un kaulu lūzumu gadījumos. Sierā ir B1, B2, B12, H, A, E un D vitamīni. Sieri ierosina ēstgribu, tos labi var izmantot par uzkodu pirms ēšanas, kā arī lietot mazasinības un novājēšanas gadījumos.
Mērķis un uzdevums ir:
Izpētīt siera ražošanas tehnoloģiju un kontroli;
Uzzināt vairāk par sieru iedalījumu;
Izpētīt sieru kaites…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register