Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:804612
 
Evaluation:
Published: 28.01.2006.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Mans referāts ir par Poliju. Polijas galvaspilsēta ir Varšava. Polija ir parlamentārā republika. Polijas platība ir 312685 km2 un tajā dzīvo 38365000 cilvēku. Polijā pārsvarā dzīvo katoļi.
Polija aizņem plašu teritoriju starp Baltijas jūru Z un Karpatu kalniem D. Poliju apskalo Baltijas jūra, bet neapskalo okeāni. Polijai ir daudz kaimiņvalstu – Krievija, Lietuva, Baltkrievija, Ukraina, Slovākija, Čehija, Vācija. Polija sadarbojas ar kaimiņvalstīm un uztur labas attiecības tām. Valsts teritorija atrodas ekonomiski izdevīgā vietā.
Polija ir līdzenuma zeme, teritorijā atrodas trīs kalni, Karpati, Sudeti, Tatri. Polijā reti sastopamas zemestrīces, bet vispār nav vulkāni.
Polijas teritorijā atrasti šādi derīgi izrakteņi: akmeņogles, brūnogles, sēra un vārāmās sāls atradnes, dabasgāze, nafta, dzelzs, vara, svina, cinka, arsēna rūdas, valsts vidienē nedaudz kālija sāļu, fosfora un pirīta.. Polijas teritorija atrodas aptuveni 150 m virs jūras līmeņa.
Polijai raksturīgs mēreni kontinentāls klimats. Nokrišņi ir nelieli – 500 – 600 mm gadā. Polijas ziemas nav pārāk aukstas – no –2 līdz 4 grādi pēc Celsija skalas un arī vasaras nav pārāk karstas – no +17 līdz +19 grādi pēc Celsija.
Polijas teritorijā plūst Visla, Odesa un daudzas citas upes un upītes. Polijā ir pietiekoši daudz ezeru, piemēram, Sņardvijs, Mamrijs, Lebas ezers, Dombes ezers un daudzi citi, kopumā apmēram deviņi tūkstoši ezeru. Polija ir ļoti bagāta ar pazemes ūdeņiem. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1174496
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register