Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:229233
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.01.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 12 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Politisko partiju pamatiezīmes    4
2.  Politisko partiju izcelsme    6
3.  Politiskās partijas sistēma    8
4.  Politiskās partijas Latvijā    12
  Secinājumi    17
  Literatūras saraksts    18
Extract

Pēc Padomju Savienības sabrukuma un totalitārās sistēmas likvidēšanas, valstīm, kuras kādreiz ietilpsta Padomju savienībā, bija ļoti nopietna ekonomiskā krīze, dažās valstīs notika pat atklātas sadursmes. Šajā situācijā vajag skaidri redzēt kāda loma ir politiskajām partijām politiskajā sistēmā. Tāpēc politisko partiju būtība, sistēmas, pastāvēšanas problēmas sabiedrībā un politisko partiju ietekme uz sabiedrību – ir joprojām ļoti aktuālas tēmas šodien.
Galvenais, ko es gribu parādīt šajā darbā ir politisko partiju rašanās vēsture, kas ir partija, politisko partiju sistēma un pieminēt dažus faktus no Latvijas.
Manuprāt izvēlētā tēma ir aktuāla, jo pēc Padomju Savienības sabrukuma, sāka parādīties arvien vairāk jaunas partijas un apvienības, kuras gribēja piedalīties varas realizēšanā. Skatoties no viena skatu punkta viņas bija ļoti līdzīgas, jo visas cīnījās par varu, bet no otrās puses viņas bija ļoti atšķirīgas, jo izmantoja dažādus paņēmienus, dažādas ideoloģijas, mērķus un sistēmas.
Tā kā šī tēma ir ļoti plaša, es šajā darbā pievēršu uzmanību problēmas analīzei, kāpēc partijām ir tik daudzpusīga darbība un ir sekojošie mērķi: Izsekot vēsturisko procesu sākot ar sabiedrisko apvienību izveidošanu līdz mūsdienu politiskās partijas izveidošanai ar savu nestabilizēto struktūru. Izanalizēt politisko partiju būtību. Šā darba galvenais mērķis ir, dot partijas raksturojumu, parādīt dažādas orientācijas veidus un sistēmas.
Analizējot Latvijas politiskās partijas, to izcelšanos un partiju sistēmu, daži Rietumeiropas pētnieki saka, ka politisko partiju sistēma Latvijā ir ļoti nestabila, vai pat vispār nevar teikt ka Latvijā pastāv politiskā sistēma. Varbūt ka tie rīki, kurus izmanto Rietumeiropas pētnieki lai pētītu politisko partiju sistēmu, nav pielietojami, lai izskaidrot partijas, partiju sistēmas un viss kas ar viņām notiek Latvijā.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register