Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:247214
 
Evaluation:
Published: 22.11.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

LMT – Latvijas Mobīlais Telefons savu darbību uzsāka 1992. gadā. Tolaik mobilais telefons bija retajam, bet mobilais telefons nebija un vēl joprojām nav lietojams bez operatora un sim kartes starpniecības.
Sim karte tiek iesaiņota ļoti uzmanīgi, lai to nesabojātu, jo tajā slēpjas ļoti sarežģīta mikroshēma, kas glabās visus nākotnē vajadzīgos datus. Sim karte tiek iestrādāta 5.5cm x 8.5cm lielā plastmasas kartītē, no kuras to nepieciešamības gadījumā var arī izlauzt, jo vecākiem telefoniem ir jāievieto pilna izmēra kartiņa, bet jaunajiem tikai nelielā izmēra čips. Plastmasas apvalks tiek ievietots plastmasas 14cm x 12cm vāciņos, lai pasargātu no apkārtējās vides ietekmes un fiziskiem bojājumiem. Vāciņos tiek ieliktas informatīvas lapiņas par sim karti, kas reizē pasargā sim karti no saules ietekmes. Tiesa gan iestrādājumu nav iespējams nodot tālākai pārstrādei, jo tas neietilpst nevienā no pārstrādājamo objektu grupām. Sim karte nodrošina lietotāja telefonam saikni ar operātorsistēmu, kura savukārt savieno ar citiem abonentiem. Sim karte ir vienreizējs pirkums, bet lai to lietotu ik mēnesi ir jāmaksā abonēšanas maksa un par izejošajiem zvaniem arī ir jāmaksā. Sim kartes cena ir 5.9ls.
Pircēju loks šim produktam ir ļoti plašs. Sākot no pirmklasnieka un beidzot ar pensionāru. LMT ir pārdevis (15.05.2005) jau 781776 sim karšu. Tas nozīmē, ka uz 100 iedzīvotājiem LMT pakalpojumus un attiecīgi sim karti lieto 33.93 iedzīvotāji. Pēdējos gados mobilo sakaru lietošana ir ļoti attīstījusies, tāpēc LMT ir viens no veiksmīgākajiem uzņēmumiem Latvijā.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register