Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:463787
 
Author:
Evaluation:
Published: 07.12.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Extract

I posms – ieviešanas periods – prece parādās tirgū un pakāpeniski palielinās tās realizācijas apjoms. Šajā periodā nepieciešama informējošā reklāma, bet tā ir ļoti dārga, tāpēc iesākumā var izplatīt informāciju starp pārdevējiem, bet perioda otrajā pusē jau nedaudz sākt informēt pircējus. Ieviešanas periodā svarīgs ir nevis pārdoto preču daudzums, bet to derīguma pozitīvais vērtējums, ko devuši patērētāji.
II posms – attīstības periods – prece tirgū tiek atzīta un jūtami pieaug tās realizācijas apjomi. Vienlaikus šajā posmā tirgū iekļūst jaunas konkurentu preces. Attīstības posmā cenas parasti nemainās, vai pat nedaudz pazeminās, jo pieprasījums aug ļoti ātri. Būtu jāmaina arī reklāmas veids. No informējošās jāpāriet uz pārliecinošo reklāmu, kurā vajadzētu uzsvērt motīvus, kāpēc pircējiem jāizvēlas tieši šī prece. Šajā stadijā jāveic mārketinga pasākumi, lai radītu uzticību produktam, veidotu tā reputāciju, kas balstīta kvalitātē, vērtībā vai citā izvēlētai nišai raksturīgā iezīmē.
III posms – brieduma periods – realizācijas apjoma pieauguma temps pakāpeniski samazinās, jo preci jau ir atzinis pircēju vairākums. Šis posms parasti ir daudz ilgstošāks par visiem iepriekšējiem, tāpēc mārketinga vadīšanai izvirzās paaugstinātas prasības.
Brieduma posmu iedala trīs fāzēs:
1)Augošais briedums – realizācijas apjoms lēnām palielinās, jo tirgū parādās pircēji, kas ar zināmu nokavēšanos nolēmuši preci nopirkt, bet galveno pieprasījumu veido pastāvīgie pircēji
2)Stabilais briedums – realizācijas apjoms ir nemainīgs, to nodrošina galvenokārt atkārtotie pirkumi.
3)Krītošais briedums – realizācijas apjoms sāk samazināties, jo daži pastāvīgie preces pircēji sāk iegādāties citu uzņēmumu preces.
Brieduma periodā reklāmā uzmanība jāpievērš atšķirību radīšanai starp dažādiem preces modeļiem. Mārketinga darbības rezultātā būtu jāatjauno interese par produktu vai tā pielietojumu, kas varētu novērst pieprasījuma lejupslīdi.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register