Slow Food kustības aizsākumi meklējami Itālijā, 1989. gadā, kad Karlo Petrini (Carlo Petrini) iestājās pret Fast Food. Viņš ir arī Slow Food kustības aizsācējs un dibinātājs. Slow Food kustība nozīmē ko vairāk nekā tikai diskusijas par un ap pārtiku, ko lietojam. Tā ir dzīvesstila filozofija, kas stāsta par uztura patēriņu daudz sociālākā, ētiskākā un videi draudzīgākā līmenī, par tā izcelsmi, vēsturi, kultūru un tradīcijām. Tā aicina mūs nesteigties un saprast, ka paļaušanās uz Fast Food industrijas vilinājumu negatīvi ietekmē mūsu veselību un vietējās ēšanas tradīcijas.
Slow Food kustība apvieno vairāk nekā 80 000 dalībnieku 122 valstīs, un arī Latvija ir to vidū.
Slow food kurstība Latvijā aizsākās nesen. Šo ideju no Itālijas atveda pavārmeistars Mārtiņš Rītiņš. "Mēs gribam izmantot vietējo, ja tas ir labs. Var nebūt obligāti bioloģiski, tātad ekoloģiski tīri audzēts un ražots, bet vismaz tradicionāli. Slow Food palīdzēs zemniekiem, ražotājiem iet atpakaļ pie saknēm un mums visiem – baudīt lielisku, veselīgu ēdienu," saka Mārtiņš Rītiņš.…