Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:948312
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.06.2004.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Jau no seniem laikiem latvieši iecienījuši rupjo rudzu un kviešu maizi. No rupjiem rudzu vai kviešu miltiem cep kāršu, plāceņus ar biezpienu un speķi, sklandu raušus ar kartupeļu un burkānu pildījumu, no smalkiem kviešu miltiem - plātsmaizes, speķa pīrādziņus, dažādas smalkmaizītes, kūkas cepumus un tortes.
No rupjiem kviešu miltiem, miežu putraimiem un grūbām vāra biezputras. Iecienīti ir pākšaugu ēdieni, sevišķi pelēkie zirņi ar speķi un skābputru vai paniņām. Arī dažādas pankūkas svētdienas brokastīs garšo ikvienam.
Gaļas ēdienus vairāk gatavo no cūkas gaļas – svaigas, sālītas vai dūmotas, mazāk no liellopu, jēra gaļas vai mājputniem. Plaši pazīstama ir gaļas kombinātu produkcija. Aukstos gaļas ēdienus gatavo no liellopu, teļa, cūkas, mājputnu gaļas. Gaļu vāra sautē vai cep, tad atdzesē un pasniedz ar aukstām mērcēm, dārzeņu vai augļu salātiem. Visvairāk gatavo galertus, velteņus. Bez tam aukstā veidā pasniedz arī dažus karstos gaļas ēdienus, kā, piemēram, rostbifu, cepeti, šniceli, karbonādi.
Dažādus zivju ēdienus gatavo tiklab no tradicionālajām jūras zivīm (reņģes, mencas, butes, siļķes), kā arī no tāljūras zvejas lomiem (kapteiņzivs, skumbrija, lufars u.c.) un saldūdens zivīm (karpas, asari, līdakas, plauži). Aukstos zivju ēdienus un uzkodas gatavo no dažādām svaigām, sālītām, kūpinātām zivīm un zivju konserviem. No svaigām zivīm aukstos ēdienus gatavo tāpat kā karstos zivju ēdienus – vāra, cep, sautē.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register