Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:837261
 
Evaluation:
Published: 29.01.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Hip hop pagātne    4
  Hip hop kultūras sīkāks iedalījums    5
  Reps    7
  Graffiti    8
  Breiks    9
  Hip hop kultūra Latvijā    10
Extract

Beidzot man tika sniegta iespēja rakstīt par to, kas man ir tiešām tuvs un interesants. Savu pētniecisko darbu rakstu par hip hop kultūru, par kuru visiem viss ir it kā skaidrs, taču daudzi pat nenojauš, ka zina tikai nelielu daļu no vārda „hip hop” būtības!Mūsdienās interese par hip hopu aug katru gadu. Tas tiek panākts galvenokārt ar masu mēdiju un pašu hip hop izpildītāju spēkiem, ko var uzskatīt par lielu nopelnu. Uz ielām arvien vairāk parādās pusaudži platās biksēs, mašīnu audio sistēmas arvien vairāk atskaņo tekstus kopā ar smago basu, arvien vairāk uz sienām ir redzamas reklāmas, kur tiek aicināti jaunieši, lai apgūtu hip hop dejas, mūzikas kanālu topu augšgalos figurē arvien vairāk hip hop izpildītāji, nobīdot roka un metāla izpildītājus topa galā. Šādus reālus faktus varētu uzskaitīt mūžīgi. Hip hopam ir arī neskaidri zināma pagātne, kas cilvēkus ir maldinājusi. Tāpēc stādīju sev mērķi, lai izglītotu sevi un pārējos, par lietām ,kas mums ir apkārt! Un visas šīs lietas vieno vārds HIP HOP. Savā pētnieciskā darbā centīšos izpētīt, kas tad īsti ietilpst šajā kultūrā, kā tā radās, attīstījās gan pasaulē, gan arī Latvijā! Atbildot uz šiem un citiem jautājumiem un izpētot tos, domāju, ka varēšu pierādīt hipotēzi, kuru izvirzīju:” Hip hops ir ne tikai vārdu salikums ritmā, bet gan vesela kultūra.”

Hip hopa pagātne

Kādā lielā sarkanā padomju enciklopēdijā ir rakstīts, ka hip hopa pirmsākumi ir meklējami Ņjujorkas melnādaino getto1 Bronksā 1969. gadā. Tā tas arī bija, tikai sākumā vārda hip hops vēl nebija. To izdomāja tikai piecus gadus vēlāk DJ AfricaBambmata, kad jau strauji attīstījusies kultūra, jau nevarēja pastāvēt bez nosaukuma.
Jā, lai sāktu pētīt hip hop kultūru, mēs nevaram neieskatīties pagājušā gadsimtā, kad tā radās, jo tur ir meklējamas daudzas atbildes un paskaidrojumi lietām, kuras saistītas ar hip hopu, bet tā īsti neviens par to nerunā, jo vienkārši trūkst informācijas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register