Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:992629
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.01.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

“Mūsu jaunatne mīl greznību, tā ir slikti audzināta, izsmej priekšniecību un nemaz neciena vecākus cilvēkus. Mūsdienu bērni ir kļuvuši par tirāniem, viņi nepieceļas kājās, kad istabā ienāk padzīvojis cilvēks, runā pretī saviem vecākiem, vārdu sakot, viņi ir ļoti slikti, “ tā Sokrāts par jauniešiem 470 – 399 g.p.m.ē.
Jebkurš pusaudža vērtējums, lai arī kurā gadsimtā tas būtu dots, izklausās pēc šodienas jaunatnes vērtējuma, un pie tam tas nekad neapmierina pieugušos. Cilvēka dzīves ciklā nav vairs otra tāda attīstības perioda, kas sevī ietvertu tik daudz negaidīta un prātam grūti aptverama gan pašam pusaudzim, gan apkārtējiem cilvēkiem. Vidējais skolas vecums jeb pusaudžu skolas gadi ir brāzmainas, nevienmērīgas augšanas periods visos aspektos. Šo periodu uzskata par lūzuma periodu, par pāreju no bērna vecuma pieauguša cilvēka statusā.
Šis periods ir pārsteigumiem pilns, jo pusaudzis – “dzīves māceklis” – cenšas atrast savu Es, izprast pasauli, apkārtējo sabiedrību. Šajā periodā pusaudzim ir vajadzīgs ģimenes atbalsts, sabiedrības pozitīvā attieksme, sevis pilnveidošanas iespējas, kāda uzticības persona, kam uzticēt savus atklājumus meklējot savu Es un izprotot pasauli, kas ir ap viņu. Ja pusaudzim kaut kā trūkst (ģimenes atbalsta, sabiedrība viņu nesaprot), sāk rasties problēmas. Pusaudzis ir apjucis, nezin, kurš ir pareizais ceļš, lai izkļūtu no problēmas. Nezinot kurš ir īstais ceļš, pusaudzis dodas pa “īsāko”, kurš noved pie alkoholisma, narkomānijas un noziedzīgās pasaules.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register