Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:832766
 
Author:
Evaluation:
Published: 04.03.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Used
Extract

Viriljo ir radījis arī citus jēdzienus, ar kuru palīdzību iespējams raksturot simulēto realitāti. Viņaprāt simulācija ir kļuvusi par noteiktu burvju formulu. Datorekrāna, displeja mākslīgā realitāte, ko nosaka matemātiskās formulas, ir hiperrealitāte, kas nostājusies starp cilvēku un attēliem. Tā ir tā jauno tehnoloģiju atainojuma problemātika, jo viss reālais pazūd ‘’citā’’ realitātē jebšu īstā realitāte tiek fiksēta datora ģenerētajā tēlā.

Agrāk māksla tika saprasta kā glezniecība, skulptūra un mūzika u. tml.. bet tagad ir kļuvusi par mākslu tehnoloģija vispār. Viriljo atzīst, ka, tiesa, šī mākslas forma pagaidām ir visai primitīva, tomēr pa¬mazām tā pilnīgi maina realitāti. Virtuālās realitātes problēma ir tā, ka zūd orientācija, tā vairs nav iespējama. Cilvēks, kuram atņemta lokālā realitāte, ir cilvēks, kurš zaudējis orientāciju. Mēs esam tālu aiz muguras atstājuši simulāciju, mēs esam panākuši realitātes izmaiņu.6

Kopumā skatoties uz realitātes reprezentāciju jeb atainojuma problemātiku jauno mediju kontekstā, arvien parādoties jaunām tehnoloģijām realitātes sajūta zūd. Cilvēci pamazām ‘’apēd’’ jaunās tehnoloģijas. Mēs vairs nevaram atstāt mājas, ja mums nav līdz mobilais telefons, e-pasta apmeklēšana ik dienas ir svarīgs rituāls. Arī grāmatas un avīzes mēs varam lasīt virtuālajā vidē, neizdot par to kaudzi naudas. Drīzumā mobilos telefonus mēs varēsim projicēt uz rokas, iegūstos vēl lielāku informācijas daudzumu. Jau tagad piedāvātais man liekas neaptverami, jo caur mobilo telefonu varu lasīt ziņas atrodoties vilcienā. Mūsdienās cilvēce savu realitāti fiksē datora tehnoloģijās aizmirstot par to, kur patiesībā ir mūsu realitāte.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1239531
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register