Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:891203
 
Evaluation:
Published: 10.03.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Used
Extract


Teorētiskais pamatojums
Viena no bioģeogrāfiskās rajonēšanas pamatmetodēm ir konkrētu reģionu floras un faunas līdzības analīze un, lai pēc iespējas labāk varētu raksturot šīs bioģeogrāfiskās atšķirības biotopos, ir jānosaka salīdzināmo teritoriju līdzības pakāpe un sugu sastāvs. Pēc iegūtās informācijas, var izteikt dažādus secinājumus un plānot nepieciešamos pasākumus vides aizsardzībai.
Dažādi ekoloģiskie faktori ir tie, kas nosaka katras konkrētās ekosistēmas vides apstākļus un biotas bagātību. Pie šādiem ekoloģiskajiem faktoriem ir jāmin mitrums, gaisma, slāpekļa daudzums, augsnes reakcija, temperatūra un kontinentalitāte. Ekosistēmas ietekmējošos faktorus un biotopu vidi var raksturot, veicot ķīmiskās analīzes un pētot šajā teritorijā esošās augu un dzīvnieku sabiedrības. Lai kādu organismu vai biotopa struktūru izmantotu par indikatoru, tam jābūt cieši saistītam ar konkrēto vides ietekmējošo faktoru. Ekoloģiskos indikatorus iedala bioloģiskajos un nebioloģiskajos indikatoros. Indikatorsugas ir augu vai dzīvnieku sugas, kuru klātbūtne vai iztrūkums kādā vidē liecina par noteiktiem vides apstākļiem šajā vietā.
Darba mērķis: novērtēt vienas teritorijas vairāku biotopu augu valsts līdzību un daudzveidību un izmantot šos datus lietišķu bioģeogrāfijas uzdevumu risināšanā.
Darba uzdevumi:
1.aprēķināt floras līdzību trim biotopiem, izmantojot Žakāra līdzības koeficientu;
2.aprēķināt sugu daudzveidības rādītājus (sugu bagātība un Šenona- Vīnera indekss) visiem biotopiem datorprogrammā PC-ORD 5;
3.veikt netiešo ordināciju ar detrendētās korespondentanalīzes metodi datorprogrammā PC- ORD 5 un izveidot divpadsmit biotopu ordinācijas diagrammu, kurā apvilkt savstarpēji līdzīgākos biotopus, izveidojot 2-3 (4) grupas (biotopu tipus), pamatot grupu nodalīšanu.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1113971
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register