Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:161220
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.05.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
  Rēzeknes vēsture    3
  Reliģija    5
  Daba un klimats    6
  Sabiedriskā un kultūras dzīve    9
Extract

Rēzekne ir Latvijas pilsēta. Pilsētas iedzīvotāji Rēzekni daudzina par Latgales galvaspilsētu. Rēzekne atrodas Latgales novada centrā.
Platība 17,48 km2. Iedzīvotāji: 41464 (1997.g.); latvieši 41,3%, krievi 51,8%, poļi 2.8%, baltkrievi 1.85, ukraiņi 1,35. Attālums no Rīgas 242 km.
Pilsētas teritorija robežojas ar Vērēmu pagastu ziemeļos, Griškānu pagastu austrumos un dienvidaustrumos, Ozolaines pagastu dienvidos un dienvidrietumos un Ozolmuižas pagastu rietumos.
Rēzekne ir nozīmīgs transporta centrs. To šķērso gan svarīgi valsts nozīmes autoceļi- no Gulbenes, no Krāslavas, gan starptautiskie autoceļi: Rīga- Maskava, Kauņa- Daugavpils- Sanktpēterburga. Aiz pilsētas R un Z robežas uzcelts apvedceļš. Pilsētu šķērso arī dzelzceļa līnijas Rīga- Maskava, Sanktpēterburga- Varšava. Rēzekne atrodas 63 km no Latvijas un Krievijas robežas, 685 km no Maskavas, 450 km no Sanktpēterburgas, 860 km no Varšavas. Rēzeknes dzelzceļš (stacija Rēzekne I un Rēzekne II) veic gan pasažieru pārvadājumus, gan krāvu pārvadājumus (arī tranzītpasažieru un tranzītkravu pārvadājums). Pilsētas iekšējā transportā izmanto autobusus (171),mikroautobusus (194).Lielākie transportuzņēmumi ir SIA ‘’RTA’’, valsts a/s ‘’Rēzeknes transserviss’’, valsts a/s ‘’Rēzeknes aotobusu parks’’, SIA ‘’Dekom’’. 8 km no pilsētas atrodas neliela lidosta (regulāri satiksmes pašlaik neizmanto). Darbojas trīs telefona centrāles, kas pieder SIA ‘’Lattelekom’’ Latgales zonas Rēzeknes nodaļai.
Pilsēta atrodas pašā Latgales vidū, Rēzeknes upes un Rēzeknes (Kovšu) ezera krastos. Tāpat kā Roma, arī Rēzekne guļ uz 7 pakalniem, viszemākā vieta pilsētā ir 130 m vjl., bet visaugstākā-160 m vjl. Īpatnējais reljefs, daudzie dārzi un apstādījumi veido gleznainu pilsētas ainavu. Visspilgtāk šo pilsētu savulaik raksturojis Latvijas prezidents Kārlis Ulmanis, teikdams: ‘’Rēzekne ir un paliek Latgales sirds’’.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register