Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:947521
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.04.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
  Rīgas Fondu biržas attīstības vēsture    3
  Biržas definīcija un pamatfunkcijas    5
  Rīgas Fondu biržas tirdzniecības sistēma    5
  RFB akciju saraksti    7
  Tirdzniecības shēma    8
  Vērtspapīru tirgus uzraudzība    9
  Nobeigums un secinājumi    16
  Izmantotā literatūra    17
Extract

Šodien Rīgas Fondu birža ir vienīgā licenzētā fondu birža Latvijā. Tā ir centrālā vieta, kur tiek tirgoti publiski piedāvātie vērtspapīri.
Rīgas Fondu birža sava darbību uzsāka 1995. gada 25. jūlijā, kad notika pirmā tirdzniecības sesija un tika paziņoti pirmās kotācijas rezultāti.
Rīgas Fondu birža kopīgi ar Latvijas Privatizācijas aģentūru un Latvijas Krājbanku ir Latvijas Centrālā depozitārija (LCD) dibinātāja, kas uzvarēja LR Finansu ministrijas rīkotajā konkursā par nacionālā depozitārija izveidošanu. LCD veic norēķinus ar visiem Latvijā publiski izlaistajiem vērtspapīriem.
Rīgas Fondu biržas celtne atrodas pēc sekojošas adreses: Vaļņu iela 1, Rīgā. Tirdzniecības sesijas biržā notiek piecas reizes nedēļā. Pēc katras sesijas iznāk Biržas Biļetens, kurā tiek publicēta visa oficiālā biržas informācija, kā arī sesijas rezultāti. Kotācijas rezultātus var uzzināt arī no masu informācijas līdzekļiem, tādus datus publicē, “Dienas bizness”, “Bizness & Baltija” un citi izdevumi.
Deviņdesmito gadu otrajā pusē birža aktīvi meklēja sadarbības iespējas, kas ļautu piesaistīt ārvalstu ieguldītājus un aktivizēt Latvijas vērtspapīru tirgu. Pirmais sadarbības līgums tika parakstīts 1998. gada 6. aprīlī ar Tallinas Fondu biržu par informācijas apmaiņu. 2000. gada 3. janvārī sāka darboties triju Baltijas biržu izveidotais Baltijas vērtspapīru saraksts, kurā tika iekļautas 15 lielākās akciju sabiedrības. Paralēli Baltijas sadarbībai notika sarunas par sadarbību ar Skandināvijas biržām. Tas pavērtu vēl plašāku iespēju vietējam tirgum.
Un tā 1999. gadā Rīgas Fondu birža saņēma oficiālu ielūgumu no NOREX alianses uzsākt sarunas par iespējām iekļauties ziemeļvalstu biržu aliansē. Šādus ielūgumus saņēma visas trīs Baltijas biržas. Un tā sākās SAXESS tirdzniecības sistēmas radīšana un ieviešana. Taču tā kā pastāvēja ļoti augstas izmaksas šādas alianses realizēšanai dzīvē, projekts cieta sakāvi un tika slēgts.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register