Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:840788
 
Evaluation:
Published: 22.01.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Napoleons nodēvēja Rīgu par „Londonas priekšpilsētu”, kur kopā savijas daudzu tautu tradīcijas. Teika stāsta, ka reizi simts gados Velns izbāžot savu galvu no Daugavas dzīlēm un jautājot, vai Rīga ir gatava. Ja atbilde ir „jā”, tad savā astoņsimtajā dzimšanas dienā 2001. gadā Rīga noteikti nogrims Daugavā. Šī iemesla dēļ Rīgā arvien rosīgi jābūvējas, padarot pilsētu ar katru gadu daiļāku. Ja jūs tam neticat, tad atbrauciet un pārliecinieties paši ar savām acīm! Rīgā ar tās 806 000 iedzīvotāju ir vairāk lielpilsētas valdzinājuma kā jebkurā citā Baltijas valstu pilsētā. Novietojusies Daugavas grīvā, pie Baltijas jūras Rīgas jūras līča krastiem, Rīga izceļas ar lieliskām gaisa, dzelzceļa un autoceļu satiksmes iespējām, kas to padara par lielāko tūrisma centru visā valstī. Rīga ir bagāta ar vēstures un kultūras pieminekļiem un piedāvā neskaitāmas izklaides iespējas. Tūristi var priecāties par ievērojamām gotikas, baroka, klasicisma un jūgendstila ēkām.
Šo stilu dažādību un pārpilnību atzina arī Apvienoto Nāciju Organizācijas eksperti, un 1997. gadā Rīgas centrālā daļa tika iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā kā:

1.pilsēta ar vienu no pasaulē lielākajām un vislabāk saglabātajām jūgendstila ēku kolekcijām,
2.pilsēta, kuras arhitektūrā atspoguļojas pilsētas vēsture no 1201. gada līdz mūsdienām,
3.pilsēta ar unikālu koka apbūves kolekciju tās centrālajā daļā.

Vēstures gaitā Rīga tradicionāli ir kalpojusi par tirdzniecības un darījumu krustpunktu starp austrumiem un rietumiem. 1282. gadā tā kļuva par Hanzas savienības locekli, un bija tās aktīva dalībniece līdz par Hanzas savienības sairumam pēc apmēram 300 gadiem. Turpmākajās desmitgadēs Rīga izaugs par liela mēroga tirdzniecības un tūrisma centu. Pēc dažiem gadiem tā nelielos mērogos sāks veiksmīgi sacensties ar Prāgu, Parīzi un citām pērlēm. Rīgā rit aktīva kultūras dzīve. Doma baznīca ir slavena visā pasaulē ar savu akustiku un milzīgajām ērģelēm. Ir vērts apmeklēt kādu no ērģeļmūzikas koncertiem, ko tā piedāvā. Rīgā (sevišķi vasarā) notiek dažādi mūzikas festivāli, no klasiskās mūzikas un operas līdz džezam un rokam. Rīgā var apmeklēt arī daudzas saistošas muzeju ekspozīcijas un mūsdienīgās mākslas galerijas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register