Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:922540
 
Author:
Evaluation:
Published: 13.10.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Extract

Darba mērķis -harakterizēt romantismu kā māksliniecisku virzienu pasaules literatūrā, attēlot tā īpatnības un atšķirības no citiem virzieniem, atzīmēt romantisma nozīmi pasaules literatūras attīstībā, kā arī ar piemēriem harakterizēt romantismu dzejā par darbu.
Romantisms radās 18.-19.gs.Vācijā un nozīmēja emocionālu izsteiksmību dažādu sižetu darbos, ko izmantoja romantisma pārstāvji.
Harakterizējot romantismu, nevar neatzīmēt šā virziena spilgtākos pārstāvjus- Novāliss, brāļus Grimmus, F.R. de Šatobriānu, A. De Lamartinu, V.Igo, A. De Misē, Baironu u.c. Katrs no šiem romantiķiem vienoja kopēja ideja izturēšanās pret dz’ovi augstākās patiesības meklēšana. Tieši romantiķi palielināja literāro žanru arsenālu. Viņi izstrādāja daudz jaunu žanru, īpaši lirisku, kas ir pretstatā racionālajam, netipiskajam 17. gadsimtam.
Vārds „romantisms” etimoloģiski cēlies no spāņu romance, ar ko apzīmēja viduslaiku prozas žanru, kas balstījās uz leģendu, bruņniecisku mīlestību un piedzīvojumus. Romantisms kā apzināts literatūras virziens ar savu programmu un estētisko pozīciju rodas 18.-19.gs. mijā Vācijā, kaut arī romantiski literāri darbi atrodami arī pirms tam.
Jēdziena plašu nozīmi romantisms ir daiļrades metode, kurā dominē rakstnieka subjektīvā attieksme pret attēlojamām dzīves parādībām. Romantiķim īstenības, tās likumsakarību izziņa un analīze, nav tik svarīga kā savas vēlmes izpausmes. Šī vēlme saistīta ne tikai ar viņa paša, bet arī ar viņa laikabiedru un ideāliem. Romantiķis, attēlojot dzīvi, akcentē tās pārveidi, tas ir esošā noraidījumu ideāla vārdā. Tas nosaka romantiķu daiļrades lielāku piesātinātību ar asiem kontrastiem starp īstenību un ideāliem, ar nosacītajām formām (simboli, fantastika, groteska u.c.), ar subjektivitāti vērtējošiem elementiem autora valodā, kā arī ar emocionalitāti,

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1181282
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register