Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:146475
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.05.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 10 units
References: Used
Extract

Secinājumi
Gadās, ka sabiedriskās attiecības tiek saistītas ar manipulāciju vai noklusēšanu. Tāpēc viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc svarīga ir sabiedrisko attiecību nozarē strādājošo ētikas ievērošana, ir šīs nozares reputācija un tēls.
Var teikt, ka galu galā ikviens cilvēks ikdienā veic sabiedrisko attiecību darbu un katrs solis demonstrē cilvēka morāles un ētikas līmeni un ikviens rīkojas, balstoties uz to vērtību skalu, kas ir katram no mums.
Autore secina arī to, ka katrai pasaules valstij ir savi ētikas kodeksi un principi pie kuriem viņi mēdz pieturēties.
Ētika ir vajadzīga, lai rūpētos par klientiem, kuri profesionālim uztic savu labklājību. Tās ir arī rūpes par profesiju – profesijas privilēģiju, statusa un koleģialitātes nodrošināšanu.
Kā zināms ne Latvijā, ne pasaulē nav vienota sabiedrisko attiecību ētikas kodeksa. Ir dažādas asociācijas un apvienības, kā arī daudzi ētikas kodeksi. Latvijas situācijā tās ir divas organizācijas – LASAP (Latvijas Asociācija sabiedrisko attiecību praktiķiem) un LSAKA (Latvijas Sabiedrisko attiecību kompāniju asociācija). Abas šīs asociācijas ir pieņēmušas kādus no pasaules ētikas kodeksiem, kuri jāievēro visiem šo organizāciju biedriem. Bet dalība minētajās organizācijās ir pilnīgi brīvprātīga, un nebūt ne visi Latvijas sabiedrisko attiecību speciālisti vai kompānijas ir kādas asociācijas biedri.
Lasot, ko ir veikuši citi pētnieki gan grāmatās, gan internetā var secināt, ka ievērot ētikas normas ir smags darbs ar sevi un citiem, bet tas tomēr nes gandarījumu. Un ir prieks saņemt atzinīgas balvas par labu padarīto darbu. Ētikas darbībām būtu jābūt pārdomātām un saprotamām, kas raisītu cilvēkos uzticību un patiku sadarboties ar šiem PR speciālistiem.
Autore domā, ka sabiedriskajās attiecībās, kā arī daudzās citās profesijās, kurās ir svarīgi ievērot ētikas normas, tik daudz karjeristu ir tādēļ, ka šīs profesijas piedāvā cilvēkiem reālas izaugsmes iespējas, labu atalgojumu, drošību, statusu organizācijā vai sabiedrībā. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register