Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:340174
 
Author:
Evaluation:
Published: 04.01.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

Sakrālais (latīņu sacer, saceri – svēts) – ar reliģisku kultu un rituālu saistīts, sakrālā arhitektūra – celtnes, ko izmanto reliģiskai darbībai un ceremonijām.
Sakrālais tūrisms ir vērsts uz plašas tūristu auditorijas iepazīšanos ar baznīcām un kulta celtnēm un baznīcas vēsturi ar mērķi gūt māksliniecisku un reliģisku baudījumu, iegūt vēsturiskas un kultūrvēsturiskas zināšanas.
Pētījumā ir aprakstīti dažādi sakrālie objekti Jēkabpils rajonā (izņemot Jēkabpils pilsētu) – dievnami, seno baznīcu vietas, mācītājmuižas, ar ievērojamu cilvēku (mācītāju) dzīvi saistīti objekti.
I. Sakrālais tūrisms
Tūrisms – ceļošana kājām, pa ūdeni, ar slēpēm, velosipēdu un citiem pārvietošanās līdzekļiem, kurā lietderīga atpūta savienota ar sporta elementiem un zināšanu paplašināšanu.
Sakrālais tūrisms kā viens no īpašiem tūrisma veidiem Latvijā ir tikpat izplatīts kā dabas, rekreatīvais vai sporta tūrisms.
Svētais jeb sakrālais – mūsu gadsimta sākumā zviedru arhibīskaps un reliģiju pētnieks Natans Sēderbloms (Nathan Soderblom, 1866-1931) izveidoja definīciju, kas balstās uz cilvēka izjūtām: „Reliģiozs jeb dievbijīgs ir tas, kuram kaut kas ir svēts.”1
Sakrālais [vācu sakral, latīņu sacer (saceri) „svēts”] – ar reliģisku kultu un rituālu saistīts, sakrālā arhitektūra – celtnes, ko izmanto reliģiskai darbībai un ceremonijām2.
Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas mūsu valstī atdzimusi arī svētceļotāju kustība, kura arī zināmā mērā pieskaitāma sakrālajam tūrismam, jo uzsākot ceļojumu uz Aglonas baziliku, svētceļnieks ne tikai apzinās un piepilda savu aicinājumu doties uz šo svētvietu, bet arī veicot šo ilgo pārgājienu kopā ar līdzīgi domājošiem, attīra savu dvēseli no ikdienas rūpēm un steigas. Svētceļojumu maršruti vienmēr ved pie sakrālā tūrisma objektiem.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register