Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:960094
 
Evaluation:
Published: 04.07.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
  Produkta apraksts    7
  Tehniskās prasības    8
  Kvalitātes rādītāji    8
  Tehnoloģiskā procesa parametri    10
  Galveno tehnoloģisko operāciju apraksts    11
1.  Izejvielu pieņemšana, uzglabāšana un sagatavošana    11
2.  Maisījuma sagatavošana un filtrēšana    11
3.  Piedevu sajaukšana    11
4.  Maisījuma homogenizēšana un pasterizēšana    12
5.  Maisījuma pasterizēšana    12
6.  Maisījuma dzesēšana un nogatavināšana cisternā    12
6.  Aromatizētāju un pārtikas krāsvielu vielu pievienošana    12
7.  Saldējuma masas frīzešana un saldējuma porciju veidošana    13
8.  Saldējuma sasaldēšana un nocietināšana    13
9.  Saldējuma glazēšana    13
10.  Saldējuma iepakošana un marķēšana    14
  Tehnoloģisko iekārtu izvēle    17
  Iekārtu izvēle un aprēķins    27
  Plākšņu pasterizators dzesētājs. Aprēķins    29
  Gatavās produkcijas sagatavošana realizācijai    33
  Gatavo saldējuma uzglabāšana    33
  Gatavo saldējuma transportēšana    33
  Kvalitātes vadība    36
  Automatizācijas procesā biežāk izmantotās ierīces    37
  Sensori    37
  Izpildmehānismi    38
  Programmējamie loģiskie kontrolieri (PLC)    38
  Procesa vizualizācijas sistēmas    39
1.  Datu uzskaite    39
2.  Operatora palīgs — interfeiss    39
3.  Trauksmes un notikumu monitorings    40
4.  Datu bāzes    40
1.  Zemākas cenas, mazāki izmēri    41
2.  Operatoru paneļi — PC    41
3.  PLC + PC — jauna pieeja procesa kontrolē    41
4.  Komunikāciju pilnveidošanās > vienkāršošanās    41
  Secinājumi    42
  Izmantotā literatūra    43
Extract

Automatizācija ir pieskaitāma pie mūsdienu tehnikas attīstības objektīvajiem līmeņiem, kas veicina darba ražīguma celšanu, produktivitātes celšanu, izejvielu, materiālu un enerģijas patēriņa samazināšanu, apkalpojošā personāla darba apstākļu uzlabošanu.
Automatizācijas efektivitāti nosaka daudzi faktori, piemēram, izgatavojamās produkcijas veids, gabarīti, daudzums, ražošanas tehnoloģija, uzņēmuma specializācijas līmenis u.c.
Visaugstākos tehniski ekonomiskos rādītājus automatizējot ražošanu var sasniegt, kompleksi ieviešot jauno tehniku un tehnoloģiju, balstoties uz dotā uzņēmuma attīstības prognozēm un darba specifikas pētījumiem.
Piens un tā produkti ir plaša patēriņa prece, kas mūsu dzīvē ieņem milzīgu lomu.
Karstās vasaras dienās lielākā daļa Latvijas un citu valstu iedzīvotāji patērē ļoti daudz šī visnotaļ gardā un arī atvēsinošā produkta.
Automatizācija un tehnoloģiskā attīstība ļauj mums iegūt augstvērtīgu produktu ar izcilu kvalitāti un sensoram īpašībām.
Kvalitāte mūsdienās ieņem vissvarīgāko lomu. Kvalitāte kopā ar cenu nosaka to, cik daudz iedzīvotāju patērēs ražotāju saražotā produkta.
Saldējums ir produkts, kurš ir pārbaudīta vērtība, tāpēc lai šo vērtību saglabātu un ražotu atbilstoši mūsdienu patērētāja prasībām ir jāievieš inovācijas un jāpilnveido tehnoloģiskais process līdz ar iekārtām.
Ražotāju interesēs ir patērēt arvien mazāk enerģijas un resursus, kuri ir ierobežotā daudzumā, un uzlabot tehnoloģisko procesu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register