Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:130269
 
Evaluation:
Published: 07.07.2017.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads    1
2.  Saldējuma ražošanas tehnoloģiskā shēma    2
2.1.  Izejvielu sagatavošana    3
2.2.  Maisījuma sagatavošana un filtrēšana    3
2.3.  Iegūtā maisījuma homogenizēšana un pasterizēšana    3
2.4.  Maisījuma dzesēšana un nogatavināšana cisternā   
2.5.  Aromatizētāju un pārtikas krāsvielu vielu pievienošana   
2.6.  Saldējuma masas frīzēšana un saldējuma porciju veidošana   
2.7.  Saldējuma sasaldēšana un nocietināšana   
2.8.  Saldējuma glazēšana (tikai saldējumam glazūrā)    5
2.9.  Saldējuma iepakošana un marķēšana    5
2.10.  Atsevišķu saldējuma veido ražošanas tehnoloģiskā procesa īpatnības    5
2.11.  Gala produkta kvalitatīvais novērtējums    6
3.  Mašīnu-aparātu shēma saldējuma ražošanai    7
4.  Ražošanas tehnoloģiskās iekārtas    8
4.1.  Centrbēdzes sūkņi    8
4.2.  Homogenizators    9
4.3.  Pasterizētājs    10
4.4.  Rezervuārs    10
4.5.  Frīzeris    11
4.6.  Saldējuma masas iepildīšanas iekārta    11
5.  Tehnoloģiskā pamatshēma    12
6.  Atsauces    14
Extract

2.10. Atsevišķu saldējuma veido ražošanas tehnoloģiskā procesa īpatnības
1) Saldējums ar gabalveida un augļu-ogu piedevām (rozīnes, rieksti, šokolādes gabaliņi u.c.) un augļu-ogu piedevas pievieno ar piedevu pievienotāja palīdzību saldējuma masai tūlīt pēc frīzēšanas, to rūpīgi samaisot.
2) Kārtainos saldējumus „Gardums”, „Karlsons” ražo divu veidu pēc krāsas atšķirīgu saldējumu kārtām.
Kārtaino saldējumu ražošanu nodrošina saldējuma gatavošanas mehanizētā līnija „Teorema”. Līnijas „Teorema” frīzeros vienlaicīgi tiek frīzēti abu saldējuma veidu maisījumi. Fasēšanas automātā saldējuma porcijas tiek izveidotas līdz divu dažādu krāsu saldējuma kārtām ar ekstrūdera palīdzību.
Fasētā saldējuma sasaldēšanu veic ātrsaldēšanas skapī gaisa plūsma, kuras temperatūra ir pieļaujama robežās no –34˚C līdz –45˚C.

2.11. Gala produkta kvalitatīvais novērtējums
Gala produktu novērtē sensori atbilstoši standartam LVS 354:2002 "Piena un piena produktu sensorā novērtēšana ar punktu metodi". Neviena rādītāja vērtējums nav zemāks par 16 punktiem (20 punktu vērtēšanas sistēmā). Vērtē šādus rādītājus:
1. ārējo izskatu;
2. konsistenci;
3. garšu un smaržu;
Produktu sensori novērtē reizi gadā. Ja ražošanai ir sezonas raksturs, novērtēšanu veic divas reizes gadā. Sensoro novērtēšanu veic akreditētā testēšanas laboratorijā, kuras akreditētajā darbības jomā ir iekļauta piena un piena produktu sensorās novērtēšanas metode.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register