Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:347371
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.06.2005.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Saule ir enerģijas avots. Tā dod siltumu un gaismu. Saules gaismas enerģija ir nepieciešama fotosintēzes norisei, kas tumsā nav iespējama, jo tikai gaismā augi gan ražo , gan uzkrāj barības vielas, gan izdala elpošanai nepieciešamo skābekli.
Saule sasilda atmosfēru, okeānu un jūras ūdeņus,bet saules enerģija tiek patērēta ūdens iztvaikošanai, lai veidotos lietus mākoņi, kas sauszemei atnes mitrumu.
Zemeslodes rajonos, kur ir daudz saulainu dienu , ar saules siltumu uzsilda ūdeni.To izmanto rūpniecībā un telpu apsildīšanā,savukārt tikai ar Saules enerģiju kosmiskajos kuģos ir iespējama gan ierīču darbība, gan kosmonautu dzīve.
Milzīgs saules starojums krīt uz zemi dienas laikā, un tas tiek vai nu absorbēts, vai atstarots atpakaļ kosmosā.Saules enerģijas intensitāte ir aptuveni 1100W/m². Lielāko enerģijas daļu veido siltums, nevis redzamā gaisma.Atbilstoši dažiem novērtējumiem Saules enerģijas daudzums, kas sasniedz Zemes virsu, ir pietiekams, lai vairak nekā 20 000 reižu pārsniegtu to pieprasījumu pēc enerģijas kāds ir pašlaik.Tomēr šie bezgalīgie enerģijas resursi ir nevienmērīgi sadalīti un nepastāvīgi.Apgabali , kas atrodas tuvu ekvatoram, saņem daudz vairāk Saules gaismas nekā lielo ģeogrāfiskā platuma grādu apgabali, turklāt pāri esošie mākoņi var absorbēt vai izklīdināt enerģiju, pirms tā sasniedz zemes virsu.Šī iemesla dēļ Saules enerģijas praktiskā izmantošana notiek apgabalos, kurus visvairāk apspīd Saules gaisma.
Ja pēkšņi kadas katastrofas dēļ mēs saņemtu no Saules par vienu procentu mazāk enerģijas, tad uz zemes klimatiskie apstākļi mainītos līdz nepazīšanai.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1114352
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register