Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:763089
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.11.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Extract

Kauja pie Saules - 1236.gadā tā bija lielākā Zobenbrāļu ordeņa (Fratres militiae Christi) militārā sakāve Livonijā visā tā pastāvēšanas laikā, kurš pastāvēja no 1202.gada līdz 1237.gadam. Lietuviešu, kā arī zemgaļu spēki iznīcināja Zobenbrāļu ordeni un tā sabiedroto karaspēku. Pēc hronista Vartbergas Hermaņa (14.gs.) ziņām, Saules kauja notikusi Sv.Maurīcija dienā, kas ir 22.septembrī.
Šai laikā arī leišiem vācieši bija kļuvuši bīstamākie ienaidnieki, kas viņus apdraudēja no divām pusēm - Kurzemes un Austrumprūsijas. Vācieši bija tikko nostiprinājušies šais zemēs un centās starp tām nodibināt tiešus sauszemes sakarus. Tāpēc viņiem vajadzēja pakļaut savai varai arī Lietuvu.
Kurši bija viena no kareivīgākajām un varonīgākajām senlatviešu ciltīm. Viņi bija pazīstami sevišķi kā bīstami jūras laupītāji. Vikingu laikos kurši bija varonīgi cīnījušies ar skandināviem (dāņiem un zviedriem), gan aizstāvoties pret viņu uzbrukumiem, gan uzbrūkot ienaidniekiem viņu pašu dzimtenē. Arī pret vācu ienācējiem Senlatvijā viņi jau no sākuma izturējās naidīgi.
Vācu iekarotāji ar varu un viltu pakļāva visas latgaļu un līvu apdzīvotās zemes, kā arī igauņu novadus. Vācu tirgotāji brīvi varēja pārvietoties pa visiem tirdzniecības ceļiem, kas veda uz Krievzemi. Vācu tirgotāji gribēja pārvaldīt arī Ventas tirdzniecības ceļu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register