Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:459510
 
Author:
Evaluation:
Published: 18.02.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  „Sautēta vistas fileja ar šampinjonu mērci”    4
  Ēdiena pagatavošanas tehnoloģija    5
  Kalkulācija    6
  Tehnoloģiskā karte    7
  Pamatēdiena pagatavošanas shēma    8
  Mērces pagatavošanas shēma    9
  Piedevu pagatavošanas shēma    10
  Ēdiena dekorēšanai paredzēto dārzeņu sagatavošanas shēma    11
  Enerģētiskā vērtība (kalorijas)    12
  Uzturvērtību tabula    13
  Galda klāšana    14
  Darba vietas organizācija    15
  Darba drošība un aizsardzība    16
  Nobeigums    17
  Izmantotā literatūra    18
  Attēli    19
Extract

Vadoties pēc principa, ka laimīgo ģimeņu stūrakmens ir meklējams virtuvē, piedāvāju savu kulinārijas izdomu.
Mana ēdiena pamats ir vistas fileja, šī gaļa ir liesa un maiga, kā arī viegli pārstrādājas organismā.
Sakarā ar to, ka pamatēdiens ir liess, mērcei es pievienoju 10% saldo krējumu, tas satur 4 gramus tauku un 150 Kcal. Šis produkts ir vērtīgs olbaltumu, vitamīnu un minerālvielu avots. Pienā arī ir bioloģiski aktīvas vielas- hormoni un fermenti.
Jebkuru visvienkāršāko ēdienu var padarīt aromātisku un kārdinošu, pievienojot maltītei dažādas garšvielas. Es savā receptē izmantoju „garšvielu piedevu vistas gaļai”, tas ir garšvielu maisījums, kura sastāvā ir majorāns, raudene, rozmarīns, baziliks un mārsils. Šīs, tāpat kā daudzas citas, garšvielas piedod ēdienam daudzveidīgu aromātu un garšu buķeti. Garšaugi uzkrāj saules staru enerģiju un pēc tam to atdod, enerģētiski spēcina un ārstē cilvēkus. Katrā augā atrodas arī daudz bioloģiski aktīvo vielu, kuras nepieciešamas mūsu veselības uzturēšanai. Par šiem garšaugiem vēsta kāda ēģiptiešu leģenda, kura stāsta, ka dievietei Artemīdai bijis burvīgs dārzs, kurā auguši ārstnieciski augi. Šis dārzs ir atradies leģendārajā Kolhīdā.
Mērcei es izvēlējos šampinjonus un papriku. Šampinjoni satur dažādus mikroelementus, šķiedrvielas, minerālsāļus un daudz olbaltumvielu. Paprika uzlabo apetīti, dod mērcei patīkamu aromātu un ir acij tīkama piedeva.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register